«Ο Αναπτυξιακός νόμος είναι κοινωνικό συμβόλαιο για την Ελλάδα που θέλουμε»

Θεσσαλονίκη, 02 Φεβρουαρίου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Ο αναπτυξιακός νόμος είναι κοινωνικό συμβόλαιο για την Ελλάδα που θέλουμε»

«Ο αναπτυξιακός νόμος είναι ένα από τα μεγαλύτερα βήματα που επιχειρούμε ως Κράτος προς την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, την ενδυνάμωση της υγιούς επιχειρηματικότητας, την τόνωση του ανταγωνισμού και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, σύμφωνα με τις επιταγές του ψηφιακού μετασχηματισμού» τόνισε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που στηρίζει έμπρακτα τις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.
Παίρνοντας το λόγο στο Κοινοβούλιο, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας παρατήρησε πως το συγκεκριμένο νομοθέτημα είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η οικονομική ανάκαμψη εφαρμόζεται στην πράξη, παύοντας να θεωρείται μια απλή προσδοκία.
Σύμφωνα με τον ίδιο «ο νέος αναπτυξιακός νόμος ενισχύει την αξιοκρατία, την αξιολόγηση, τη διαφάνεια και απλοποιεί το νομοθετικό πλαίσιο για κάθε πτυχή της οικονομικής ζωής, απαντώντας σε κάθε σύγχρονη πρόκληση». Γι' αυτό και τον περιέγραψε ως «ένα καινοτόμο θεσμικό εργαλείο το οποίο προσφέρει σημαντική ώθηση σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ώστε τα επενδυτικά τους σχέδια να υλοποιούνται γρήγορα και αποτελεσματικά».
Στην τοποθέτησή του ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε κομβική την παρέμβαση της Κυβέρνησης για τη στήριξη κυρίως των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία μεριμνεί και τις βοηθά να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα τους. «Το πράττουμε», εξήγησε, «γιατί αναγνωρίζουμε ότι αποτελούν την καρδιά της ελληνικής οικονομίας».
Απαντώντας στους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος «απαξιώνει» τον αντίστοιχο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίστηκε το 2016, ο κ. Καράογλου υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε το Νόμο Σταθάκη διότι θέλησε να στείλει ένα θετικό μήνυμα στους επενδυτές. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι οι συνθήκες αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουν και οι απαιτήσεις κάθε εποχής. «Το 2022 δεν είναι 2016, αφού επί της ουσίας σήμερα μετουσιώνουμε όλη την ευρωπαϊκή στρατηγική για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση» ανέφερε, τονίζοντας πως από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατόρθωσε να τριπλασιάσει όλους τους σχετικούς δείκτες συγκριτικά με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Και πρόσθεσε: «Οι αναπτυξιακές μας παρεμβάσεις είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο για την Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει. Για την Ελλάδα του μέλλοντος, της προόδου και της ευημερίας. Στόχος μας είναι η πλήρης απορρόφηση των κονδυλίων και κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση έχοντας ως κύριο μέλημα την ισόρροπη και ισότιμη ανάπτυξη κάθε Περιφέρειας της χώρας. Στεκόμαστε δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις. Εφαρμόζουμε πολιτική για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Πολιτική που υπηρετεί την κοινωνική συνοχή, που δημιουργεί θέσεις εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές».