«Η πρόταση μομφής είναι το πολιτικό Βατερλό του ΣΥΡΙΖΑ»

Θεσσαλονίκη, 29 Ιανουαρίου 2022

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η πρόταση μομφής είναι το πολιτικό Βατερλό του ΣΥΡΙΖΑ»

Με «πολιτικό Βατερλό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» παρομοίασε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Παίρνοντας το λόγο στην τριήμερη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κοινοβούλιο, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι η πολιτική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας υποδηλώνει την πολιτική του απελπισία και τον οδηγεί σε υπαρξιακά λάθη. «Είναι η απέλπιδα προσπάθεια για την πολιτική σας επιβίωση» τόνισε ο κ. Καράογλου απευθυνόμενος προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας πως το πραγματικό κίνητρο της Κουμουνδούρου είναι να ανακόψει την κατάρρευση που καταγράφει σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
«Τα λέτε στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να τα ακούσουν στο ΚΙΝΑΛ. Τα λέτε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τα ακούσει ο Νίκος Ανδρουλάκης» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε: «Όσο εσείς ονειρεύεστε επιστροφή στο αποτυχημένο χθες που εκπροσωπείτε, εμείς οδηγούμε τη χώρα μπροστά! Κάνουμε την αυτοκριτική μας, διορθώνουμε τα λάθη μας, έχουμε την παρρησία να ζητήσουμε ειλικρινή συγγνώμη από τους συμπατριώτες μας για αστοχίες και παραλείψεις. Δεν θυμάμαι να πράξατε το ίδιο στο Μάτι όπου αναζητούσατε "λάθη αλλά δεν βρίσκατε", παρά τους νεκρούς. Δεν το πράξατε ούτε όταν κλείσατε τις τράπεζες και επιβάλλατε capita controls, ούτε στην τραγωδία στη Μάνδρα. Αυτός είναι ο κυρίαρχος τρόπος σκέψης στην Αριστερά: "Πάντα για όλα φταίνε οι άλλοι" και ας έχετε βεβαρημένο παρελθόν επιχειρησιακής ανικανότητας».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καράογλου επισήμανε πως η Ελλάδα γύρισε σελίδα και δεν θα επιστρέψει στα χρόνια της παράνοιας, θέτοντας τρία συγκεκριμένα παραδείγματα. «Η προσαρμοστικότητα της κυβερνητικής πολιτικής στις έκτακτες ανάγκες που προκάλεσε η πανδημία, οι μεταρρυθμίσεις αλλά και η ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε η εθνική μας οικονομία να κάνει πρωταθλητισμό ανάπτυξης σε επίπεδο Ευρώπης. Στο μέτωπο των διεθνών συσχετισμών η Ελλάδα έχει πλέον ισχυρή φωνή η οποία ακούγεται στα κέντρα των αποφάσεων, ενώ το "σπάσιμο" των καταλήψεων στα ΑΕΙ βάζει τέλος στο φόβο και στην ανοχή που υπήρχε για δεκαετίες με αποτέλεσμα τα πανεπιστήμια μας να γίνονται ξανά χώροι μόρφωσης, γνώσης, ελευθερίας και ασφάλειας».
Τέλος, παρατήρησε πως η συζήτηση που πραγματοποιείται στη Βουλή πιστοποιεί ότι ο πολιτικός χρόνος του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλείται. «Το μόνο που σας απέμεινε είναι το γνωστό θράσος να κουνάτε το δάκτυλο επί παντός επιστητού. Το είχε πει ο Ναπολέοντας ότι "με το θράσος μπορεί κανείς να κυριεύσει τα πάντα". Ωστόσο μην ξεχνάτε ότι ξεστόμισε την παραπάνω φράση πριν το Βατερλό» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Καράογλου.