Στη Βουλή φέρνει ο Θ. Καράογλου το θέμα των απειλών κατά της ζωής του Πρύτανη του ΑΠΘ κ. Νίκου Παπαϊωάννου

Θεσσαλονίκη, 10 Ιανουαρίου 2022

Δελτίο Τύπου
Στη Βουλή φέρνει ο Θ. Καράογλου στο θέμα των απειλών κατά της ζωής του Πρύτανη του ΑΠΘ κ. Νίκου Παπαϊωάννου

Στη Βουλή φέρνει ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, τις θρασύδειλες απειλές που εξαπέλυσαν οι «γνωστοί-άγνωστοι» κατά της ζωής του Πρύτανη του Α.Π.Θ., κ. Νίκου Παπαϊωάννου, μετά τον τερματισμό της κατάληψης στο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά από 34 χρόνια.
Άμεσα καταθέτει σχετική ερώτηση στο Κοινοβούλιο, δεσμευόμενος να σταθεί στο πλευρό του Πρύτανη, ενώ καλεί τα πολιτικά κόμματα και τους θεσμικούς φορείς να καταδικάσουν άμεσα, δυναμικά και χωρίς αστερίσκους τη θρασύδειλη επίθεση στον Πρύτανη.
Σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου επισημαίνει πως: «Τις τελευταίες ημέρες, έκπληκτοι γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς και αήθους επίθεσης, με μαφιόζικα χαρακτηριστικά, εναντίον του Πρύτανη του Α.Π.Θ. κ. Νίκου Παπαϊωάννου, με συκοφαντίες αλλά και ευθείες απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα, αλλά και την ίδια τη ζωή του.
Η αυτονόητη αλλά και τόσο γενναία απόφαση του, να παρέμβει στο απαράδεκτο καθεστώς βίας και παρανομίας που είχε επιβληθεί εδώ και δεκαετίες στο χώρο του Πανεπιστημίου και να σταματήσει την 34ετή κατάληψη στο κτήριο της Φυσικομαθηματικής, για να το χρησιμοποιήσει για την εκπαίδευση των φοιτητών, αν και χειροκροτήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και της κοινής γνώμης, συνάντησε τη λυσσώδη αντίδραση ολίγων, που το χρησιμοποίησαν σαν σημείο αναφοράς και ορμητήριο για τις αντικοινωνικές τους πράξεις.
Πρέπει να δημιουργήσουμε, όλοι μαζί, μια ασπίδα προστασίας του Πρύτανη, που θα αποτρέψει κάθε σκέψη για πραγματοποίηση των απαράδεκτων απειλών και να γίνει εφαλτήριο ώστε ο χώρος των ΑΕΙ να είναι ασφαλής και προσβάσιμος για όλους τους συμμετέχοντες.
Πρέπει όλοι μας, Πανεπιστημιακή Κοινότητα, Κόμματα, Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας), θεσμικοί φορείς αλλά και η κοινή γνώμη της πόλης και της περιφέρειας να καταδικάσουμε άμεσα, δυναμικά και χωρίς αστερίσκους τη θρασύδειλη επίθεση στον Πρύτανη.
Αρχικά με αποφάσεις, ανακοινώσεις, ψηφίσματα, δηλώσεις συμπαράστασης και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της πανδημίας, με μια παλλαϊκή συγκέντρωση στο χώρο της Πρυτανείας ώστε να δείξουμε τη συμπαράστασή μας και να γιορτάσουμε την ελευθερία της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι να φέρω το θέμα των απειλών στη Βουλή, με ερώτηση που καταθέτω άμεσα, αλλά και να σταθώ με όλες μου τις δυνάμεις δίπλα στον Πρύτανη, που μας έκανε όλους περήφανους».