(Άρθρο): «Η ΔΕΘ ως ισχυρός βραχίονας ανάπτυξης, διακρατικών επαφών, συνεργασιών και συνεργειών»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Τύπος Θεσσαλονίκης", που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023.

«Η ΔΕΘ ως ισχυρός βραχίονας ανάπτυξης, διακρατικών επαφών, συνεργασιών και συνεργειών»

Ωφέλιμη πολιτική είναι κάθε σκέψη και πράξη που συμβάλλει ενεργά στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Είναι το σχέδιο, η δράση, το παραγόμενο αποτέλεσμα και όποτε κρίνεται αναγκαίο η διόρθωση όσων παρεμβάσεων δεν αποδίδουν τα προσδοκώμενα. Έχοντας την παραπάνω θεώρηση ως απαράβατη αρχή, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να πορεύεται με συνέπεια και όραμα, υλοποιώντας στοχευμένες δράσεις οι οποίες αποδεδειγμένα, μέσα από την εφαρμογή τους, διασφαλίζουν υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, προσελκύουν σημαντικό αριθμό επενδύσεων, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, παράγουν νέο εθνικό πλούτο και εγγυώνται αυξημένο κοινωνικό μέρισμα.
Τον παραπάνω κυβερνητικό "οδικό χάρτη" της επόμενης τετραετίας ανέπτυξε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, όπου έγινε αντιληπτό προς κάθε κατεύθυνση ότι η Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι καθοριστικών εξελίξεων, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν την ουσία, την ψυχολογία, την εικόνα και τις προοπτικές τους.
Η ευρεία αναπτυξιακή παρέμβαση που υλοποιεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποτυπώνεται στα αναπτυξιακά σχέδια των τριών περιφερειακών ενοτήτων και που όμοια της δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά, εκσυγχρονίζει το παραγωγικό πρότυπο. Ωστόσο, δεν αρκείται σε αυτό, αφού παράλληλα δίνει αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή και αναβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο των συμπατριωτών μας, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αυτοπεποίθησης, ανάκαμψης και ανάδειξης της ρεαλιστικής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας για υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη.
Στη συντεταγμένη προσπάθεια που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να εντάξουμε την πατρίδα μας στις δυναμικές οικονομίες της Ευρώπης, χτίζοντας ένα μέλλον ευημερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης λειτουργεί και φέτος ως ισχυρός βραχίονας ανάπτυξης διακρατικών επαφών, συνεργασιών και συνεργειών. Γι΄αυτό και είμαι πεπεισμένος ότι στην 87η διοργάνωση της Δ.Ε.Θ. αντανακλάται ο έντονος δυναμισμός που αναπτύσσουν η Μακεδονία και η Θράκη, η νέα εξωστρεφής επιχειρηματική ταυτότητα που αποκτούν, η τόνωση της τοπικής οικονομίας, η μείωση της ανεργίας, η προσέλκυση τουρισμού και η δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών. Με οδηγό τα παραπάνω η Θεσσαλονίκη και κατ' επέκταση η Βόρεια Ελλάδα, βάζουν πλώρη να καταστούν κέντρο επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και ανάπτυξης των Βαλκανίων. Στόχος ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος, ιδίως από τη στιγμή που η πόλη μας καλείται να λειτουργήσει ως ζωτικός αναπτυξιακός μοχλός και φορέας εξωστρέφειας
Μαζί με τα 30+ μεγάλα έργα που συντελούνται στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα έργα υποδομής που ολοκληρώθηκαν (αεροδρόμιο Μακεδονία) και προχωρούν (Μετρό, λιμάνι) και σε συνδυασμό με την ανάπτυξης μιας δυναμικής επιχειρηματικής κοινότητας νέων τεχνολογιών στην πόλη, η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να ζήσει ένα μέλλον διαφορετικό, καθώς εισέρχεται σε μια αναπτυξιακή τροχιά άνευ προηγουμένου.