Δήλωση στην εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής" για τη μη πραγματοποίηση της 85ης ΔΕΘ

Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής" για τη μη πραγματοποίηση της 85ης ΔΕΘ, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

«Η ακύρωση της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, μας στεναχωρεί. Είναι, όμως, μια υπεύθυνη απόφαση η οποία προτάσσει την ανάγκη να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι η Θεσσαλονίκη -όπως συμβαίνει με αρκετές περιοχές της πατρίδας μας- καλείται να διαχειριστεί ένα αυξημένο φορτίο της πανδημίας.

Σεβόμενος τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, από την πρώτη στιγμή ανέλαβα πρωτοβουλίες προκειμένου τις ημέρες της Έκθεσης να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ένα πολιτικό-οικονομικό φόρουμ το οποίο θα καταστήσει την πόλη μας επίκεντρο του διαλόγου για το μέλλον της Ελληνικής οικονομίας και της Ν.Α. Ευρώπης γενικότερα.

Παράλληλα, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία για την εφαρμογή δυναμικών αντισταθμιστικών ενεργειών που θα στηρίζουν το τοπικό επιχειρείν και όσους επαγγελματικούς κλάδους πλήττονται άμεσα ή έμμεσα από τη μη πραγματοποίηση της φετινής ΔΕΘ.

Με ρεαλισμό και υπευθυνότητα στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, φροντίζοντας οι οικονομικές απώλειες να μην έχουν σωρευτικό χαρακτήρα και τον Σεπτέμβριο του 2021 η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να λειτουργήσει και πάλι ως ζωντανός πόλος έλξης του παγκόσμιου επιχειρείν και της καινοτομίας».