Δήλωση: Να αποφευχθεί πάση θυσία το Grexit

Δήλωση: Να αποφευχθεί πάση θυσία το Grexit Κύριο

Θεσσαλονίκη, 28 Ιουνίου 2015

Δήλωση Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» για τη διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες

Θ. Καράογλου: Να αποφευχθεί πάση θυσία το Grexit

"Με την ελληνική οικονομία να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και τους εκπροσώπους ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων και "Θεσμών" να συζητούν ανοικτά το ενδεχόμενο καταστροφικών σεναρίων για την πατρίδα μας (βλέπε Grexit), η επίτευξη συμφωνίας στις Βρυξέλλες αποτελεί μονόδρομο.

Για αυτό και η θέση που έχω εκφράσει δημόσια, είναι πως μια κακή συμφωνία, όσο ακραία και υφεσιακά μέτρα και αν περιλαμβάνει, βάζοντας το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων στη μέγγενη ενός ιδιαίτερα σκληρού τρίτου μνημόνιο, είναι προτιμότερη από την ολική ρήξη.
Με αυτόν τον τρόπο αφενός θα εξασφαλιστεί για ένα χρονικό διάστημα η ηρεμία στην ελληνική οικονομία, δίνοντάς της την ευκαιρία να σταθεί σταδιακά στα πόδια της και αφετέρου θα γίνει σεβαστή και αποδεκτή από Κυβέρνηση, ευρωπαίους εταίρους και ΔΝΤ, η επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων που θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στον στενό πυρήνα της Ευρώπης.
Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, αναμένουμε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι και αμέσως μετά να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα.
Είμαι βέβαιος πως σεβόμενοι την ιστορική μας πορεία θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, θα τιμήσουμε τις ευρωπαϊκές αρχές που μας κληροδότησε ο αείμνηστος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής και θα στηρίξουμε τη συμφωνία, αποτρέποντας 11 εκατομμύρια Έλληνες από το να στηθούν στην... ουρά των συσσιτίων".