Θ. Καράογλου προς ΥΠΕΣ: «Δώστε εύλογες παρατάσεις ώστε να μην απενταχθούν έργα Δήμων από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"»

Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2024

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου προς ΥΠΕΣ: «Δώστε εύλογες παρατάσεις ώστε να μην απενταχθούν έργα Δήμων από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"»

Στο πλευρό της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στέκεται ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ζητώντας από την υπουργό Εσωτερικών, κα. Νίκη Κεραμέως, να δοθεί εύλογη παράταση για τα έργα των δήμων που δεν έχουν συμβασιοποιηθεί στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και σήμερα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απένταξης από αυτό.
Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Καράογλου, στο πλαίσιο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προτρέπει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να αναθεωρήσει την αρχικό σχεδιασμό και να αναστείλει τις αποφάσεις απεντάξεις έργων που έχει ήδη κοινοποιήσει σε δημοτικές αρχές, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.
«Οι ασφυκτικές και μικρές προθεσμίες δυσχεραίνουν τις απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους των δήμων, με αποτέλεσμα να μην δύνανται να προβούν σε δημοπρατήσεις έργων» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, θέτοντας επί τάπητος το ζήτημα της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών που παρατηρείται σε πολλούς δήμους της Θεσσαλονίκης, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητά τους.
Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Καράογλου: «Δεδομένου, μάλιστα, ότι σε πολλούς δήμους, προέκυψαν νέες διοικήσεις από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, το πρόβλημα διογκώνεται ακόμη περισσότερο. Οφείλει, λοιπόν, το αρμόδιο Υπουργείο να επιδείξει ενδιαφέρον, όπως άλλωστε πράττει στα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να προβεί σε νέες παρατάσεις, ώστε οι δήμοι εντός προθεσμιών να προβούν στη δημοπράτηση των έργων και να μην κινδυνεύουν με απένταξη από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"».