«ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ»

«ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ» Κύριο

ΑΡΘΡΟ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «30 ΗΜΕΡΕΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ»

 

Πλησιάζει ο καιρός που η ιστορία θα αποδώσει πολιτικές ευθύνες στην ευκαιριακή σύμπραξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Χ.Α. για την απόφασή τους να παίξουν τις τύχες της χώρας στα ζάρια μιας εκλογικής αναμέτρησης, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο υπό αμφισβήτηση την παραμονή μας στην ευρωζώνη.

Οι ευθύνες τους έχουν καταγραφεί, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και στις 25 Ιανουαρίου θα αποδοθούν από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε όλους εκείνους που επιχείρησαν να μας γυρίσουν και πάλι στο χείλος του γκρεμού, στα μνημόνια και στην απειλή της χρεοκοπίας.

Εκεί, δηλαδή, που βρεθήκαμε το 2012 και καταφέραμε τελικά να ορθοποδήσουμε, χάρη στις επίπονες θυσίες μιας κοινωνίας που συνειδητοποίησε (βίαια είναι η αλήθεια) ότι ο δρόμος της ειλικρίνειας και της εξυγίανσης είναι ανηφορικός και κακοτράχαλος.

Αυτά τα 2,5 χρόνια, βήμα-βήμα, πετύχαμε πολλά.

Υπερβήκαμε δημοσιονομικούς στόχους, σταματήσαμε να παράγουμε ελλείμματα, πετύχαμε πλεονάσματα και ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, βγήκαμε από τον αναγκαστικό μέχρι τότε δανεισμό, περάσαμε στην ανάκαμψη, δημιουργήσαμε προοπτική και από τις αρχές Φεβρουαρίου θα προχωρήσουμε σε περισσότερη ανάπτυξη, σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και περισσότερες φορολογικές μειώσεις που έχει ανάγκη η δοκιμαζόμενη κοινωνία.

Με όπλο την σταθερότητα, εκείνη δηλαδή που μας έλειψε τα χρόνια που η Ελλάδα βρέθηκε στην κόψη του «Grexit», βάζουμε στο περιθώριο το θράσος και τα ψέματα όλων εκείνων που παραμένουν αυτοεγκλωβισμένοι στην εποχή του... Λένιν και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το 2015 μια χώρα μπορεί να κυβερνηθεί με... ζιβάγκο, πολιτικές... μετεμψυχώσεις και κλακαδόρικα συνθήματα της δεκαετίας του 1980.

Προεκλογική περίοδος δεν σημαίνει ακυβερνησία. Και η Ν.Δ., ως εγγυήτρια της παραμονής μας στο ευρώ, αλλά και θεματοφύλακας της εθνικής προόδου, ζητά στις επερχόμενες εκλογές την ανανέωση της λαϊκής εμπιστοσύνης. Μαζί της διεκδικώ και εγώ την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου στην Β΄ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, βρισκόμενος πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων, στηριζόμενος πάντα στη δύναμη της αλήθειας και έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τον τόπο μου και τους ανθρώπους του.

Μαζί συνεχίζουμε, απορρίπτοντας την ψήφο οργής και επιλέγοντας συνειδητά την ψήφο μνήμης, ενθυμούμενοι που βρισκόταν η Ελλάδα το 2012, τι πέτυχε στα 2,5 χρόνια που μεσολάβησαν έως σήμερα και που μπορεί να οδηγηθεί στις 26 του Γενάρη με δική μας ευθύνη.

Το 2015 ας είναι η απαρχή μιας νέας εποχής για την Ελλάδα.

Μια Ελλάδα ισχυρή, ακμαία, ανταγωνιστική, παραγωγική, εξωστρεφής, εντός του ευρώ. Η Ελλάδα που μας αξίζει, η Ελλάδα που χρωστάμε στα παιδιά μας.

Θεόδωρος Καράογλου
Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης