ΟΜΙΛΙΑ ΥΜΑΘ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (21-08-2013)

ΟΜΙΛΙΑ ΥΜΑΘ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (21-08-2013)

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή για το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

 Ακριβώς δεκατέσσερις μήνες μετά την επανασύσταση του, έχω την τιμή να θέτω στην Ολομέλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου, το πρώτο ιστορικά σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, του μοναδικού περιφερειακού υπουργείου της χώρας μας, με το οποίο η παρούσα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης επιχειρεί να βάλει μπροστά τις μηχανές της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και να δώσει ζωή σε έναν φορέα:

-καινοτομίας

-και ανάπτυξης. 

 Έναν φορέα που φιλοδοξούμε να αποτελέσει πεδίο διαρκούς και συντονισμένης συνεργασίας μεταξύ:

-ερευνητικών οργανισμών νέας γνώσης,

-τεχνολογικών υποδομών

-και επιχειρήσεων για την παραγωγή καινοτομίας.

 Όταν στις 21 Ιουνίου 2012 ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αντώνης Σαμαράς, προχωρούσε στην επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, τηρώντας στο ακέραιο την προεκλογική του δέσμευση, θέσαμε ως πρωταρχικό μας στόχο τούτο το Υπουργείο  όχι απλώς να υπάρχει για να στέλνει εθνικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις για την αυτονόητη Ελληνικότητα της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά να γίνει το Υπουργείο όλων των Βορειοελλαδιτών.

 Να αποτελέσει έναν αναπτυξιακό βραχίονα για τη Βόρεια Ελλάδα που τόσο έντονα μαστίζεται από τα κοινωνικά προβλήματα, αποτέλεσμα της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί  τη χώρα τα τελευταία 4-5 χρόνια.

Θέλουμε δηλαδή, το νέο ΥΜΑΘ να πάψει να είναι ο «ταχυδρόμος» που απλώς μεταφέρει τα αιτήματα των φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης στην Αθήνα και να λειτουργήσει ως «στρατηγείο» ανάπτυξης, το οποίο:

-θα έχει παρεμβατικό ρόλο στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου

-και θα δώσει και πάλι ζωή στη Βόρεια Ελλάδα.

 Χωρίς καμία διάθεση έπαρσης, θα τολμήσω να πω ότι μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει σε ικανοποιητικό βαθμό.

 Σε αυτούς τους 14 μήνες, με την εν γένει παρουσία μας, αποδείξαμε περίτρανα ότι δεν είμαστε ένα Υπουργείο:

-εθιμοτυπικών εκδηλώσεων

-και δεξιώσεων,

αλλά  με τις ενέργειες και τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες θωρακίζουμε τη Βόρεια Ελλάδα, όπως ορίζει άλλωστε ο νέος αποκεντρωμένος και αναπτυξιακός ρόλος, που μας έχει ανατεθεί.

Εκπέμπουμε το εθνικό μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, ενώ παράλληλα μοχθούμε προκειμένου να καταστήσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη:

-υπόδειγμα ανάκαμψης

-και ατμομηχανή ανάπτυξης.

 Χάρη στις αποκλειστικές αναπτυξιακές αρμοδιότητες που μας έχουν δοθεί, εφαρμόσαμε πολιτικές που:

-ενισχύουν την επιχειρηματικότητα,

-στηρίζουν την εξωστρέφεια

-και συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος με ανταγωνιστική οικονομία.

 Και όλα αυτά, με πενιχρό προϋπολογισμό.

 Και όλα αυτά, ξεκινώντας από μηδενική βάση και αφού προηγουμένως μειώσαμε τη διοικητική δομή του ΥΜΑΘ κατά 53%.

 Και όμως, με πολύ διάθεση για δουλειά, καταφέραμε να κλείσουμε στόματα και να δώσουμε πειστικές απαντήσεις, σε όλους όσους πίστευαν ή εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης ήταν οπισθοδρόμηση.

 Και αυτό αποδεικνύεται από ένα και μόνο γεγονός.

 Ποτέ στο παρελθόν το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, δεν είχε τόσες αποκλειστικές αναπτυξιακές αρμοδιότητες.

 Σκεφτείτε μόνο ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του, μέσω της Διεύθυνσης Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης στην οποία δόθηκαν οι αρμοδιότητες της Πρώην Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης, το Υπουργείο μας έχει γίνει φορέας:

-υποδοχής,

-αξιολόγησης

-και τελικής έγκρισης,

περισσότερων από 130 επενδυτικών σχεδίων που αφορούν στο σύνολο της Μακεδονίας και της Θράκης, συνολικού ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ.

 Και περιμένουμε ακόμη περισσότερα.

 Επιπλέον, μεταξύ άλλων:

-μας δόθηκε η αρμοδιότητα της εποπτείας αγοράς βιομηχανικών προϊόντων στη Μακεδονία και τη Θράκη,

-προχωρήσαμε σε νομοθετική ρύθμιση και πετύχαμε οι ΔΕΘ και Helexpo να συγχωνευτούν σε μια νέα εταιρεία, αντιμετωπίζοντας μια σοβαρή παθογένεια του εκθεσιακού μας φορέα και ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των φορέων της πόλης.

 Ακόμη:

-δρομολογούμε την ανάληψη διαχείρισης της ειδικής υπηρεσίας του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας INTERREG 4,

-βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τα επιμελητήρια, τις περιφέρειες και γενικά όλους τους αναπτυξιακούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας

-και φυσικά καταθέσαμε την πρώτη ιστορικά νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ, σχετικά με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.

 Ειδικότερα για την τελευταία, είναι γεγονός ότι τα χρόνια που προηγήθηκαν δεν έγιναν όσα θα έπρεπε.

 Υπήρξαν υστερήσεις, ουδέποτε χαράχθηκε επιχειρησιακό και στρατηγικό σχέδιο για την ενίσχυση των υποδομών και την προσέλκυση νέων και περισσότερων επενδύσεων και γενικότερα δεν της δόθηκε η υπεραξία που όλοι οι Βορειοελλαδίτες περιμέναμε.

 Αυτά τα λάθη και τις αστοχίες έρχεται να διορθώσει το παρόν νομοσχέδιο, καθιστώντας σαφές σε όλους πως η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης δεν είναι άλλη μια χαμένη υπόθεση.

 Αντίθετα:

-έχει σφυγμό,

-έχει παρόν

-και μπορεί να έχει ουσιαστικό αναπτυξιακό μέλλον, σε ό,τι αφορά στην παραγωγή καινοτομίας.

 Με τη ψήφιση του σχεδίου νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής, επιχειρούμε να βάλουμε τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης σε μια νέα ρότα.

 Μια ρότα πιο αποτελεσματική, ώστε να αποτελέσει ένα σύγχρονο εργαλείο:

-επιστημονικής,

-τεχνολογικής

-και επιχειρηματικής ανάπτυξης όλης της Βόρειας Ελλάδας.

 

Ένα εργαλείο το οποίο θα δημιουργήσει στη Μακεδονία ένα πρόσφορο περιβάλλον επενδυτικών ευκαιριών, μέσω του οποίου προσβλέπουμε:

-στην ενίσχυση της απασχόλησης

-και στη δημιουργία νέων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας.

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης αποτελεί το μεγαλύτερο εγχείρημα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας.

 Είναι το δικό μας μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργία τεχνολογικών μονάδων αιχμής, οι οποίες επενδύοντας στρατηγικά σε προϊόντα καινοτομίας, θα συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε η Βόρεια Ελλάδα να αποτελέσει εφαλτήριο εφαρμογής ενός νέου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης, που θα συνδέει:

-την έρευνα

-με την καινοτομία

-και την παραγωγή,

βοηθώντας παράλληλα το πιο παραγωγικό κομμάτι του λαού μας να αναδείξει τις δημιουργικές του ικανότητες.

 Διότι, ο συνδυασμός:

-δημιουργικότητας

-και ενθουσιασμού, που πρέπει να μας διακρίνει τούτες τις ώρες,

αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας και ανάπτυξης ενός λαού.

 Τούτο το γεγονός δεν είναι απλό και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

 Πόσο μάλλον όταν όλοι σε αυτήν την αίθουσα αναγνωρίζουμε και συμφωνούμε ότι ανάπτυξη σημαίνει:

-καινοτομία,

-βελτιωμένα προϊόντα,

-ποιότητα,

-ανταγωνιστική παραγωγή,

-νέοι πόροι,

-επενδύσεις,

-εθνική ανάκαμψη

-αλλά και αναχαίτιση της ανεργίας.

 Με την επαναδραστηριοποίηση της Ζώνης Καινοτομίας θέλουμε η Θεσσαλονίκη να γίνει μια μικρή «Ελβετία καινοτόμου επιχειρηματικότητας» στη Ν.Α. Ευρώπη, που θα βασίζεται στη νέα γνώση και στην εξ αυτής ορμώμενη νέα οικονομία.

 Όσον αφορά τώρα στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχετικό νομοσχέδιο, αυτές καθιστούν τη λειτουργία της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης απλούστερη, λύνοντας οριστικά και αμετάκλητα χρόνια ζητήματα και δυσλειτουργίες.

 Παράλληλα, μέσα από την απλούστευση, αποσαφήνιση και βελτίωση του νομικού και θεσμικού πλαισίου της εταιρείας, της δίνεται η δυνατότητα να ενεργεί:

-ταχύτερα

-και αποτελεσματικότερα,

ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο το δρόμο στη Μακεδονία και τη Θράκη να εξελιχθούν σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κόμβο καινοτομίας.

 Ενδεικτικά μονάχα θα αναφέρω ότι με το παρόν νομοσχέδιο μειώνεται η γραφειοκρατία μέσω της μείωσης των υπογραφών από 47 σε 30.

 Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εκεί που στο παρελθόν χρειάζονταν 3 ή 4 υπογραφές για την έκδοση μιας διοικητικής πράξης, από εδώ και στο εξής θα απαιτείται μια και σε ελάχιστες περιπτώσεις δυο το πολύ, καθώς μειώνονται τα εμπλεκόμενα υπουργεία από επτά σε πέντε.

 Με την αποδέσμευση των λοιπών Υπουργείων, τις διοικητικές πράξεις θα τις υπογράφει ο κατεξοχήν αρμόδιος υπουργός για τον έλεγχο και τη λειτουργία της Ζώνης, ο οποίος δεν μπορεί να είναι άλλος από τον εκάστοτε εποπτεύοντα υπουργό Μακεδονίας και Θράκης.

 Μεταξύ άλλων:

-εξορθολογίζεται ο τρόπος οργάνωσης και διοίκησης της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και συμπιέζεται το λειτουργικό κόστος.

Επίσης:

-Ενισχύεται η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας μέσω της θεσμικής εκπροσώπησης φορέων έρευνας και παραγωγής, καθώς και φορέων αναπτυξιακού σχεδιασμού στο Δ.Σ. της Α.Ζ.Κ. Α.Ε.,

-διασφαλίζεται η διαφάνεια, με ευρύτερη δημοσιότητα των δράσεων που εκτελούνται στο πλαίσιο της υλοποίησης της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης

-και εξασφαλίζεται η ευέλικτη, γρήγορη και αποτελεσματική λειτουργία αυτής, υπό αμιγώς ιδιωτικοοικονομικούς όρους.

 Όπως σας εξήγησα και προηγουμένως, όλα τα παραπάνω, αποσκοπούν σε ένα διττό στόχο:

-Αφενός στην αξιοποίηση και διεύρυνση του κεφαλαίου γνώσης της περιοχής ευθύνης του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης,

-και αφετέρου στην επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Βορείου Ελλάδος, μέσω παραγωγικών και οικονομικών δραστηριοτήτων καινοτομικού χαρακτήρα.

Οι ειδικότεροι στόχοι του εγχειρήματος είναι:

-η προσέλκυση και συγκέντρωση κρίσιμης μάζας εταιρειών που βασίζονται στις νέες τεχνολογίες και πληρούν τα κριτήρια καινοτομίας της ΑΖΚ Α.Ε. σε γεωγραφικά προσδιορισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης,

-η προσέλκυση τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης πολυεθνικών εταιρειών από το εξωτερικό,

-η προώθηση συνεργιών που ενισχύουν τη δυνατότητα παραγωγής καινοτομίας, νέων προϊόντων και τελικά γεννούν νέα οικονομία,

-καθώς και η είσοδος της Θεσσαλονίκης στον ευρωπαϊκό χάρτη καινοτομίας σε συγκεκριμένο θεματικό πεδίο εξειδίκευσης.

 Δίνοντας νέα ώθηση στη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, της δίνουμε ώθηση να αποτελέσει ένα θεσμό-θεμέλιο της Ελλάδας του 21ου αιώνα.

 Ας μην πάει, λοιπόν, χαμένη και αυτή η ευκαιρία.  

 Η υπερψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου από την ολομέλεια της Βουλής, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής προσπάθειας που καταβάλλουμε όλοι οι Έλληνες για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

 Είναι η πρώτη χειροπιαστή απόδειξη ότι κάτι αλλάζει στη Μακεδονία και τη Θράκη.

 Είναι η πρώτη απόδειξη ότι στη Βόρεια Ελλάδα:

-η επιχειρηματικότητα έπαψε να απαξιώνεται,

-η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν ενοχοποιείται

-και ενθαρρύνεται η εφαρμογή καινοτόμων ιδεών.

 Είναι η απόδειξη ότι πλέον η νέα Ελλάδα βαδίζει σε έναν καινούργιο δρόμο.

 Κλείνοντας θα ήθελα να πω μονάχα το εξής.

 Η υπερψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δεν αποτελεί επιτυχία κανενός υπουργού.

 Είναι επιτυχία όλης της Μακεδονίας και της Θράκης.

 Μιας Μακεδονίας και Θράκης που είναι υπεράνω:

-προσώπων

-και κομμάτων.

 Αυτό που έχει σήμερα σημασία δεν είναι οι κομματικές στρατηγικές, αλλά η υπερψήφιση ενός Νομοσχεδίου που ανοίγει το δρόμο στη Βόρεια Ελλάδα για να βγει νικήτρια από τη σκληρή μάχη που δίνει:

-με την ύφεση

-και την ανεργία.

 Αυτό σας ζητώ ως  Βορειοελλαδίτης βουλευτής.

 Αυτό σας ζητώ ως Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

 

Σας ευχαριστώ.