ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 Κύριο

 

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΙΟΥΝΙΟΣ 2014
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 27

Φίλες και φίλοι,


εύχομαι καλό μήνα σε όλους.

Ο Μάιος ήταν ο μήνας της τριπλής κάλπης.

Με τη ψήφο σας στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές, αλλά κυρίως στις Ευρωεκλογές, επιβεβαιώσατε ότι θεωρείτε δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και διαμηνύσατε, προς πάσα κατεύθυνση εντός του πολιτικού συστήματος, ότι οι θυσίες που κάνουμε όλοι μας καθημερινά τα τελευταία δυο χρόνια, δεν μπορούν να αγνοούνται ή να υποβαθμίζονται από κανέναν.

Η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, όπως επίσης και τα μηνύματα προβληματισμού που εξέπεμψαν οι ευρωκάλπες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στρέφει την προσοχή της αποκλειστικά στην ανασυγκρότηση της πραγματικής οικονομίας και στην άμεση επιτάχυνση των μέτρων ανακούφισης, τα οποία θα δώσουν πολύτιμες «ανάσες» σε ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας.

Προβλήματα και καθυστερήσεις προφανώς εξακολουθούν να υπάρχουν και προς αυτήν την κατεύθυνση γίνονται διορθωτικές κινήσεις. Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να παραβλέψει ότι η πατρίδα μας έχει κάνει πολλά και σημαντικά σταθερά βήματα προς τα εμπρός.

Η δημοσιονομική εξυγίανση έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, οι αγορές μας αντιμετωπίζουν πια θετικά, ενώ οι επενδυτές εκδηλώνουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους, αναγνωρίζοντας το σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η κυβερνητική σταθερότητα στη διαμόρφωση φιλικών συνθηκών για το επιχειρείν.

Το μήνυμα, λοιπόν, ελήφθη και η αποκωδικοποίησή του μας καθοδηγεί στη διασφάλιση της κοινωνικής ομαλότητας.

Επί της ουσίας η δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει από την επομένη των Ευρωεκλογών επικεντρώνεται στο πως θα κλείσουμε την άτυπη πολιτική… βεντέτα που επιχείρησε να «ανοίξει» εντός της κοινωνίας τους τελευταίους μήνες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την κοινωνία ως πεδίο διαρκών εντάσεων και συγκρούσεων.

Ήδη, από το βράδυ της 25ης Μαΐου, προτάσσουμε μια σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών που απαντούν πειστικά και πρακτικά στις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης για παράδειγμα, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία «Διακρατική Πρωτοβουλία για την παροχή καθοδήγησης και επιχειρηματικότητας (TRIGGER)», στο οποίο το ΥΜΑΘ είναι επικεφαλής εταίρος, ξεκινήσαμε τη λειτουργία των Δομών Στήριξης του προγράμματος, μέσω των οποίων αποσκοπούμε στην έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας στη Β. Ελλάδα με στοχευμένη καθοδήγηση σε νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Τα γραφεία λειτουργούν στο 2ο όροφο του Διοικητηρίου (γραφείο 206, τηλέφωνο 2310379180) και στελεχώθηκαν με εξειδικευμένα άτομα στο χώρο της επιχειρηματικότητας και της συμβουλευτικής ενημέρωσης, με απώτερο σκοπό την υλοποίηση της αναπτυξιακής παρέμβασης στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Επίσης τονίσαμε, με παρέμβασή μας σε συνέδριο που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας, την ανάγκη διάχυσης της επιστημονικής γνώσης στους αναπτυξιακούς κλάδους της εθνικής μας οικονομίας, ενώ ολοκληρώσαμε τις προετοιμασίες για τη μεταφορά της έκθεσης που συνδιοργανώσαμε με το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στις Βρυξέλλες για το φιλελληνισμό, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπουργείου μας.

Τα εγκαίνια της συγκεκριμένης έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 04 Ιουνίου και ώρα 19.30 στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπενθυμίσουμε τη διαχρονική σχέση της Ελλάδας με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η προσπάθεια, λοιπόν, για να αλλάξουμε την Ελλάδα συνεχίζεται και μαζί της συνεχίζουν να αλλάζουν και οι προοπτικές του τόπου μας. Προχωρώντας και κοιτώντας μπροστά, πλησιάζει η ώρα που θα αφήσουμε πίσω το τούνελ της ύφεσης και θα βγούμε μαζί στο ξέφωτο της ανάκαμψης.


Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Συνεχίζουμε…

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

Άρθρα

«Στις 26 Μαϊου ξημερώνει νέα Ελλάδα»

«Μήνυμα ελήφθη» 

«Ασφάλεια και σταθερότητα το διακύβευμα των ευρωεκλογών»

 

Δραστηριότητες 

«Η Ελλάδα αλλάζει, αποκτά υγιείς βάσεις και κάνει σταθερά βήματα μπροστά»

«Το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας απαιτεί σταθερά χέρια»

«Πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και έξοδος από τη κρίση το τρίπτυχο της επιτυχίας για την Ελλάδα»

Ανασυγκρότηση ΥΜΑΘ

afisaekthesi 

Έκθεση ΥΜΑΘ «Ο Φιλελληνισμός στην Ευρώπη - από τον διαφωτισμό στον 20ο αιώνα»

Λειτουργούν στο ΥΜΑΘ οι δομές στήριξης του Ευρωπαϊκού έργου «TRIGGER» για την έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας στη Β. Ελλάδα.

Δικτυακή πύλη σημείων ενδιαφέροντος Μακεδονίας-Θράκης

Επικοινωνία με εποπτευόμενους φορείς του ΥΜΑΘ

 

 


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

limanithessalonikis2 
 5 - 5 - 2014 098

"2 - 5 - 2014 a 081

Στην έναρξη της ΙΑ΄ Πανελλήνιας Μαθητιάδας στη Πρώτη Σερρών

12 - 5 - 2014 053 

Στο συνέδριο «Χριστιανισμός - Ορθοδοξία και Μέσα Ενημέρωσης στο σύγχρονο κόσμο»

29 - 5 - 2014 012 

«Αναγκαία η διάχυση της γνώσης στους αναπτυξιακούς κλάδους της οικονομίας μας»

 

«Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή, απλά πατήστε {unsubscribe}εδώ{/unsubscribe} για αυτόματη διαγραφή. Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).»

{unsubscribe}Διαγραφή από τη λίστα{/unsubscribe}
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329