Κλοπή χρηματοκιβωτίου του Δήμου Δέλτα

Κλοπή χρηματοκιβωτίου του Δήμου Δέλτα Κύριο

Αρ. πρωτ.: 5503

Θεσσαλονίκη, 8 Φεβρουαρίου 2019

Προς Υπουργό:
-Προστασίας του Πολίτη

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Κλοπή χρηματοκιβωτίου του Δήμου Δέλτα»

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημαρχείο του Δήμου Δέλτα στον Νομό Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα διαρρήκτες μπήκαν στο κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου και έκλεψαν όλο το χρηματοκιβώτιο, ενώ παράλληλα κατέστρεψαν χρήσιμα έγγραφα και αρχειακό υλικό.
Πρόκειται για ένα ακόμα παράδειγμα που αποδεικνύει τα κενά αστυνόμευσης που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς σε ολόκληρο τον Δήμο Δέλτα λειτουργεί μόλις ένα αστυνομικό τμήμα που αστυνομεύει τις εννέα κοινότητες.
Στην περιοχή λειτουργούσε και το Αστυνομικό Τμήμα στα Διαβατά, το οποίο όμως δεν υφίσταται πλέον δημιουργώντας ένα μεγάλο κενό αστυνόμευσης όπως αποδεικνύεται στην πράξη.
Δεδομένου ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση οι ληστές δε δίστασαν να διαρρήξουν το κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου και να μεταφέρουν ένα ολόκληρο χρηματοκιβώτιο καταδεικνύει την «ασφάλεια» που αισθάνονται οι ληστές να δράσουν σε τέτοια κλίμακα έναντι της ανασφάλειας που αισθάνονται οι πολίτες.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

-Προβλέπεται το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει τη δυνατότητα επαναλειτουργίας τουλάχιστον του Αστυνομικού Τμήματος Διαβατών στον Δήμο Δέλτα, ώστε να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην περιοχή;