Απαγόρευση εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Απαγόρευση εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών Κύριο

Αρ. πρωτ.: 5174

Θεσσαλονίκη, 30 Ιανουαρίου 2019

Προς Υπουργό
- Εθνικής Άμυνας

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Απαγόρευση εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών»

Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές περιστατικό βρέθηκαν οι διοργανωτές εκδήλωσης που είχαν κλείσει αίθουσα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, καθώς την παραμονή της εκδήλωσης ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους ότι δεν θα τους παραχωρηθεί ο χώρος που είχε ήδη από καιρό δεσμευθεί για αυτόν τον σκοπό.
Πιο συγκεκριμένα το International Hellenic Association - IHA (USA) είχε προγραμματίσει για να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 μία εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με τίτλο «Μακεδονία μία και ελληνική».
Ωστόσο, με έκπληξη διαπίστωσαν οι διοργανωτές ότι παρά το γεγονός ότι η αίθουσα είχε κλειστεί από τις αρχές Ιανουαρίου, η εκδήλωση θα έπρεπε να ακυρωθεί μετά από την αιφνιδιαστική άρνηση του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών που υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να διαθέσει την αίθουσα.
Την αίθουσα είχε δεσμεύσει για την εν λόγω εκδήλωση η συν-διοργανώτρια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η οποία και ενημερώθηκε μόλις την παραμονή της εκδήλωσης ότι δεν μπορεί να παραχωρηθεί η αίθουσα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Επιβεβαιώνει το αρμόδιο Υπουργείο την ανάκληση της παραχώρησης της αίθουσας του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών για την πραγματοποίηση εκδήλωσης για τη Μακεδονία;

-Για ποιους λόγους δεν επετράπη η εν λόγω εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών που συνδιοργανώνουν το International Hellenic Association - IHA (USA) και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού;