Μπαράζ ληστειών και κλοπών στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Μπαράζ ληστειών και κλοπών στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης Κύριο

Αρ. πρωτ.: 5019

Θεσσαλονίκη, 23 Ιανουαρίου 2019

Προς Υπουργό
-Προστασίας του Πολίτη


ΕΡΩΤΗΣΗ

«Μπαράζ ληστειών και κλοπών στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι κάτοικοι του Λαγκαδά στον Νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής που ζουν μέσα στην αγωνία και το φόβο για τις περιουσίες, αλλά και τη σωματική τους ακεραιότητα από τη δραματική αύξηση των ληστειών και κλοπών που σημειώνονται στην περιοχή.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επικινδυνότητας με την οποία εξελίσσονται τα πράγματα είναι οι τέσσερεις διαδοχικές ληστείες που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής 18 Ιανουαρίου 2019 στον Λαγκαδά και τη Χρυσαυγή. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός όπως έχει καταγραφεί από τις αρμόδιες αρχές, καθώς μέσα σε μόλις μισή ώρα ομάδα διαρρηκτών κατόρθωσε να διαρρήξει και να κλέψει διαδοχικά τέσσερα καταστήματα στην περιοχή, κλέβοντας τόσο προϊόντα από τα καταστήματα όσο και χρήματα.
Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει τη σοβαρότητα του θέματος, καθώς και το θράσος και την «άνεση» των ληστών να δρουν ανενόχλητοι ακόμα και σε περισσότερους από έναν στόχους μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα τόσο σε επίπεδο στελεχών όσο και υλικοτεχνικών μέσων το Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά;