Καταργείται το 15% των πολυτέκνων στις προσλήψεις του Υπ. Υγείας

Καταργείται το 15% των πολυτέκνων στις προσλήψεις του Υπ. Υγείας Κύριο

Αρ. πρωτ.: 4925

Θεσσαλονίκη, 18 Ιανουαρίου 2019

Προς Υπουργό
-Υγείας


ΕΡΩΤΗΣΗ

«Καταργείται το 15% των πολυτέκνων στις προσλήψεις του Υπ. Υγείας»

Για μια ακόμα φορά το κοινωνικό πρόσημο που ευαγγελίζεται πως κατέχει και μάλιστα κατ΄ αποκλειστικότητα η Κυβέρνηση αποδεικνύεται στην πράξη κάλπικο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πολιτική που ακολουθεί απέναντι στις πολύτεκνες οικογένειες, καθώς όχι μόνο δεν λαμβάνει μέριμνα για να τις στηρίξει, αλλά προχωρά και ένα βήμα παρακάτω καταργώντας τις ήδη ευνοϊκές διατάξεις προς μία ευαίσθητη κοινωνικά ομάδα.
Πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας με τροπολογία του στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι., Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Παλλημνιακό Ταμείου και άλλες διατάξεις» καταργεί μεταξύ άλλων το ποσοστό 15% των πολυτέκνων τις προσλήψεις του νοσηλευτικού προσωπικού και λοιπού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας. Η σχετική διάταξη ίσχυε από το 1997 και μάλιστα σε ποσοστό 20%. Στη συνέχεια ήταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που το μείωσε στο 15% και τώρα πλέον καταργείται.
Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που στη χώρα μας το δημογραφικό αποτελεί μείζον εθνικό ζήτημα, και κάθε χρόνο οι θάνατοι υπερβαίνουν τις γεννήσεις κατά 30.000 και πλέον.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Προβλέπεται το αρμόδιο Υπουργείο να αποσύρει άμεσα την παρ. 2 της σχετικής τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την οποία καταργείται το ποσοστό 15% των πολυτέκνων και των τέκνων τους στις προσλήψεις του νοσηλευτικού προσωπικού και λοιπού προσωπικού του Υπουργείου;