«Αυξημένη κατά 15% η παρουσία των αστυνομικών στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ»

«Αυξημένη κατά 15% η παρουσία των αστυνομικών στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 1166/03.09.18

Θεσσαλονίκη, 03 Σεπτεμβρίου 2018

Προς:

-Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΕΡΩΤΗΣΗ
«Αυξημένη κατά 15% η παρουσία των αστυνομικών στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ»

«Απόβαση» περίπου 4.000 αστυνομικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, η παρουσία των ένστολων που θα επιφορτιστούν με την ευθύνη της προστασίας του Πρωθυπουργού κατά την παρουσία του στην πόλη θα είναι αυξημένη 15% συγκριτικά με πέρυσι, ενώ πρωτοφανή θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.
Δεδομένου ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να προσδώσει ένα πανηγυρικό κλίμα στα φετινά εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ισχυριζόμενη ότι είναι η πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση, η μαζική παρουσία χιλιάδων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται σε αντιδιαστολή με την γενικότερη εικόνα που επιχειρεί να παρουσιάσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Επιπρόσθετα θα επιβαρύνει με ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό τον κρατικό προϋπολογισμό για τη σίτιση και διαμονή τους στην πόλη.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Πόσο έχει υπολογιστεί το κόστος μετακίνησης, διαμονής και σίτισης των αστυνομικών που θα συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ;
- Από ποιες υπηρεσίες θα μετακινηθούν προς τη Θεσσαλονίκη;
- Έχει ληφθεί πρόνοια ώστε το διάστημα 7-8-9 Σεπτεμβρίου 2018 να αναπληρωθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν σε άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να μην αποδυναμωθούν περαιτέρω τα Αστυνομικά Τμήματα στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας;