«Τεράστιες καθυστερήσεις στις συντάξεις λόγω έλλειψης λογισμικού!»

«Τεράστιες καθυστερήσεις στις συντάξεις λόγω έλλειψης λογισμικού!» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 6213/24.05.2018

Θεσσαλονίκη 24 Μαΐου 2018

Προς:

-Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Τεράστιες καθυστερήσεις στις συντάξεις λόγω έλλειψης λογισμικού!»

Τέλος δεν έχει η ταλαιπωρία για χιλιάδες συνταξιούχους, οι οποίοι βλέπουν τις τεράστιες καθυστερήσεις στις συντάξεις τους να συνεχίζονται, με το αρμόδιο Υπουργείο απλό παρατηρητή των γεγονότων. Αυτή την φορά οι καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων οφείλονται στην έλλειψη λογισμικού! Εν έτει 2018 με τις εξελίξεις στην τεχνολογία να είναι άμεσες, οι συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται και βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και αυτό διότι δεν υπάρχει το κατάλληλο λογισμικό για να διεκπεραιωθούν οι υποθέσεις συνταξιοδότησής τους.
Οι συνταξιούχοι είναι εξαγριωμένοι, βλέποντας την συνεχή αναλγησία εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου. Βιώνοντας πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητα τους και δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης αναμένουν την ολοκλήρωση των συνταξιοδοτικών τους αιτημάτων, με τις καθυστερήσεις να είναι τεράστιες και τον αριθμό των αρμοδίων υπαλλήλων να είναι μικρός για την εξυπηρέτηση του όγκου των φακέλων συνταξιοδότησης. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη την κατάσταση και να βάλει ένα τέλος στην τεράστια ταλαιπωρία, που υφίστανται οι συνταξιούχοι και να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες των συνταξιοδοτικών τους υποθέσεων.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έκδοση χιλιάδων συντάξεων, που καθυστερούν εξαιτίας της έλλειψης λογισμικού;