«Χωρίς περιπολικά o αερολιμένας “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”»

«Χωρίς περιπολικά o αερολιμένας “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 5823/10.05.2018

Θεσσαλονίκη 10 Μαΐου 2018

Προς:

-Υπουργό Εσωτερικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Χωρίς περιπολικά o αερολιμένας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"»

Είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άντρες της ΕΛΑΣ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, κυρίως λόγω της έλλειψης εξοπλισμού αλλά και οχημάτων που είναι απαραίτητα για περιπολίες, αστυνόμευση αλλά και άμεση επέμβαση όπου χρειαστεί.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» την Τρίτη 8 Μαΐου 2018, τα τρία Τμήματα του αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», δηλαδή τα Ασφαλείας, Τάξης και η Τροχαία μοιράζονται ένα περιπολικό, το οποίο είναι «δανεικό» από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Τα παραπάνω τρία Τμήματα, σύμφωνα με το ίδιο πάντα δημοσίευμα, έχουν στην κατοχή τους από ένα περιπολικό, τα οποία όμως λόγω παλαιότητας και καταπόνησης βρίσκονται συνεχώς στο συνεργείο λόγω βλαβών.
Αν λάβουμε υπόψη τον αυξημένο όγκο αφίξεων στο αεροδρόμιο λόγω του καλοκαιριού, αλλά και τη ραγδαία αύξηση των μεταναστών που προσπαθούν να φύγουν στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα, καταλαβαίνει κανείς πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να ενισχυθούν τα παραπάνω Τμήματα με προσωπικό αλλά και με οχήματα, προκειμένου οι αστυνομικοί να επιτελούν απρόσκοπτα το λειτούργημά τους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει, για την ενίσχυση των Τμημάτων του αεροδρομίου με έμψυχο υλικό και οχήματα;