«Αναξιοποίητος εξοπλισμός για ΑμεΑ στον ΟΣΕ»

«Αναξιοποίητος εξοπλισμός για ΑμεΑ στον ΟΣΕ» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 5822/10.05.2018

Θεσσαλονίκη 10 Μαΐου 2018

Προς:

-Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Αναξιοποίητος εξοπλισμός για ΑμεΑ στον ΟΣΕ»

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους επιβάτες ΑμεΑ, παρά το γεγονός ότι διαθέτει το σχετικό εξοπλισμό! Αυτός ήταν και ο λόγος που την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του σταθμού, με αφορμή την άρνηση υπαλλήλων να βγάλουν εισιτήριο σε επιβάτη ΑμεΑ .
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» της Τετάρτης 9 Μαΐου 2018 με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, ο Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Κακουλάκης Γιώργος παραδέχθηκε ότι έχει καθυστερήσει η χρήση του ανυψωτικού μηχανήματος των ΑμεΑ στο σταθμό Θεσσαλονίκης (βρίσκεται εκεί περίπου 8 μήνες) και υπάρχει συνεργασία του ΟΣΕ (που αγόρασε και παρέδωσε τον εξοπλισμό στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (που είναι αρμόδια για την εκπαίδευση προσωπικού και τη χρήση αυτού), προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που είναι κυρίως γραφειοκρατικό.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βέβαια στην ανακοίνωσή της για το περιστατικό αποκλεισμού του επιβάτη ΑμεΑ, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, μεταξύ άλλων αρνείται ότι έχει παραλάβει το ανυψωτικό μηχάνημα από τον ΟΣΕ. Το μπαλάκι ευθυνών και αρμοδιοτήτων φαίνεται να πηγαίνει από τον ένα φορέα στον άλλο, ενώ τα άτομα ΑμεΑ θα πρέπει να συνεχίσουν να περιμένουν πότε θα συνεννοηθούν επιτέλους οι αρμόδιοι.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εγκατάστασης του ανυψωτικού μηχανήματος στο σταθμό Θεσσαλονίκης που θα εξυπηρετεί τους επιβάτες ΑμεΑ; Ποιος ευθύνεται για αυτό;

- Μέχρι πότε θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάστασή του;