«Προβληματικές οι μετακινήσεις πολιτών του Λαγκαδά λόγω… ΟΑΣΘ»

«Προβληματικές οι μετακινήσεις πολιτών του Λαγκαδά λόγω… ΟΑΣΘ» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 3084/31.01.2018

Θεσσαλονίκη, 31 Ιανουαρίου 2018

Προς:

-Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΕΡΩΤΗΣΗ
«Προβληματικές οι μετακινήσεις πολιτών του Λαγκαδά λόγω... ΟΑΣΘ»

Μεγάλες αντιδράσεις, τόσο στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και στους πολίτες προκαλεί η απόφαση του ΟΑΣΘ να αφαιρέσει στάσεις αλλά και να περικόψει κάποια δρομολόγια.
Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, έχουν τροποποιηθεί τα δρομολόγια Νο 42, Νο78 και Νο 83. Οι αλλαγές των ωραρίων διέλευσης, οι περικοπές στάσεων αλλά και τα λιγότερα δρομολόγια οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες πολίτες κυρίως χαμηλού εισοδήματος, οι οποίοι έχουν τις αστικές συγκοινωνίες για μοναδικό μέσο μετακίνησης.
Ιδιαίτερα προβλήματα θα αντιμετωπίσει το σύνολο των δημοτών του Λαγκαδά, αλλά και οι φοιτητές-σπουδαστές της περιοχής, που μετακινούνται καθημερινά από Λαγκαδά προς Θεσσαλονίκη, αφού έχουν αφαιρεθεί οι στάσεις «Καμάρα» και «Αγία Παρασκευή» που βρίσκονται σε κομβικά σημεία για την εξυπηρέτησή τους.
Τέλος, οι περικοπές και σε άλλα δρομολόγια (όπως αυτό της γραμμής Κορδελιό-Κοιμητήρια Ευόσμου, που από 13 γίνονται 9) αναμένεται να δοκιμάσουν τις αντοχές πολιτών που βλέπουν τις αστικές συγκοινωνίες να γίνονται ολοένα και πιο προβληματικές.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Επανεξετάζεται η περίπτωση της επανένταξης των στάσεων «Καμάρα» και «Αγία Παρασκευή» στη γραμμή «Λαγκαδάς-Θεσσαλονίκη;»

- Υπάρχει συνολικός σχεδιασμός του Οργανισμού για την αποφυγή περικοπών δρομολογίων σε περιοχές που εξυπηρετούν καθημερινά μεγάλο όγκο πολιτών;