"Σε αποσύνθεση περιπολικά που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη"

"Σε αποσύνθεση περιπολικά που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη" Κύριο

Αρ. πρωτ.:8902/20.09.2017

Θεσσαλονίκη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Προς Υπουργό:

-Εσωτερικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Σε αποσύνθεση περιπολικά που κυκλοφορούν στη Θεσσαλονίκη»

Αποκαρδιωτικές, τριτοκοσμικές και άκρως ανησυχητικές για την ασφάλεια των αστυνομικών που τα οδηγούν είναι οι εικόνες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ενημερωτικό site thousandnews.gr, από περιπολικά που κυκλοφορούν νυχθημερόν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Οχήματα με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, με κιβώτια ταχυτήτων που υπολειτουργούν, με σκισμένα καθίσματα, καλώδια που προεξέχουν και άπειρα μηχανολογικά προβλήματα θέτουν σε κίνδυνο, λόγω ακαταλληλότητας και κακής συντήρησης, ακόμη και τη ζωή των αστυνομικών που είτε τα οδηγούν, είτε είναι συνεπιβάτες σε αυτά.
Η εικόνα αποσύνθεσης αφενός καταδεικνύει την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΕΛ.ΑΣ. και αφετέρου αναδεικνύει την αδυναμία βούλησης της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου να επιλύσει αυτά τα ζωτικής σημασίας προβλήματα για την ομαλή λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πόσα περιπολικά διαθέτει σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη και πόσα από αυτά είναι αξιόπιστα και κατάλληλα για να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης;

- Πόσα χρήματα έχουν ήδη διατεθεί για επισκευές;

- Πόσα χρήματα προβλέπεται να διατεθούν συνολικά για τη επιδιόρθωση των βλαβών και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκταμίευσή τους;