Χτίζοντας το κομματικό κράτος της αριστεράς

Χτίζοντας το κομματικό κράτος της αριστεράς Κύριο

Αρ. πρωτ.: 728

Θεσσαλονίκη, 30 Οκτωβρίου 2015

Προς Υπουργό:
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Χτίζοντας το κομματικό κράτος της αριστεράς»

Πιστή στην προσφιλή της τακτική η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να χτίζει το κομματικό κράτος της αριστεράς, αξιολογώντας πάντα με τους δικούς της κανόνες. Έτσι με μια άκρως προκλητική απόφαση εξαργύρωσε τον προεκλογικό αγώνα, που έδωσαν οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες εγκαταλείπουν το Υπουργείο Οικονομικών και τοποθετούνται γραμματείς στα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας. Με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οι αγώνες πάντα δικαιώνονται, χωρίς κανείς να πηγαίνει χαμένος. Με την απίστευτη αυτή απόφαση, η οποία εύλογα έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων ο ΣΥΡΙΖΑ αλώνει στην κυριολεξία το κράτος, εγκαθιδρύοντας το δικό του κομματικό κράτος.
Τη στιγμή, που οι άνεργοι πτυχιούχοι αυξάνονται περιμένοντας στη σειρά για μια θέση εργασίας, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκλητικά και με θλιβερές πρακτικές εξαργυρώνει τη στήριξη, που της παρείχαν οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ μεταφέροντάς τις ως γραμματείς σε δικαστήρια και εισαγγελίες σε ολόκληρη τη χώρα με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης. Οφείλει άμεσα η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την προκλητική αυτή απόφαση, ανακαλώντας την, καθώς με τις μεθοδεύσεις της αυτές προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση των συμπολιτών μας. Με την ακολουθούμενη τακτική της δεν ενισχύει την αξιοσύνη και τη δικαιοσύνη, αλλά γιγαντώνει την κομματοκρατία και την ευνοιοκρατία.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Με ποια προσόντα έγινε η τοποθέτηση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ σε υπηρεσίες των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας;