"Κάθε δουλειά που έκανα ήταν και ένα παράσημο"

"Κάθε δουλειά που έκανα ήταν και ένα παράσημο" Κύριο

Συνέντευξη του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα "Karfitsa" και την δημοσιογράφο Αναστασία Καρυπίδου, που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

"Κάθε δουλειά που έκανα ήταν και ένα παράσημο"

Ο Θεόδωρος Καράογλου δεν χρειάζεται συστάσεις... Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), με μεγάλη πολιτική σταδιοδρομία και βιογραφικό που δεν χωράει σε λίγες γραμμές. Θα τονίσω απλώς πως διατηρεί άσβεστη την φλόγα να προσφέρει στη χώρα. Πως είναι περήφανος για τον τόπο καταγωγής του, το Ζαγκλιβέρι. Περήφανος για όσα πέτυχε στη ζωή, αυτό που λέμε "με το σπαθί του". Περήφανος για την οικογένεια του.

1.Υπάρχουν μέρες που ξυπνάτε και λέτε... «δεν θέλω να πάω στο γραφείο»;

"Δόξα τω Θεώ, ξυπνώ κάθε πρωί στις 06.00 και αισθάνομαι πάντα το ίδιο δημιουργικός και παραγωγικός. Καθημερινά, στην ψυχή μου καίει η ίδια φλόγα να προσφέρω στον τόπο μου, σε σημείο που βγάζω νοκ άουτ τους συνεργάτες μου".

2.Η πιο δύσκολη στιγμή στο Κοινοβούλιο;
"Η ψήφιση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της παραχώρησης του ονόματος "Μακεδονία" στα Σκόπια. Ως ΝΔ αντιταχθήκαμε με κάθε τρόπο στο ξεπούλημα της ιστορίας μας, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας είχε άλλα σχέδια..."

3.Κάποιο μέρος στη Β' Θεσσαλονίκης που δεν έχετε επισκεφτεί;

"Τα έχω επισκεφθεί όλα! Δεν υπάρχει μέρος που να μην έχω βρεθεί, σπίτι που να μην έχω μπει, άνθρωπος με τον οποίο να μην έχω μιλήσει".

4.Κάθε εκλογική αναμέτρηση και πρωτιά. Ποιο είναι το μυστικό;

"Η ειλικρίνεια, η εμπιστοσύνη και ο αλληλοσεβασμός που έχω αναπτύξει με τον κόσμο που με αγαπά και με στηρίζει με την ψήφο του. Ξέρουν οτι το κινητό μου τηλέφωνο είναι ανοιχτό 24ώρες το 24ωρο και απαντώ μόνο εγώ".

5.Περνάει από το μυαλό να ξανασχοληθείτε με την αυτοδιοίκηση;

"Η Αυτοδιοίκηση είναι η πρώτη μεγάλη πολιτική μου αγάπη. Και ως γνωστόν η πρώτη αγάπη δεν ξεχνιέται. Θα δείξει το μέλλον..."

6.Προσωπικό καταφύγιο του Θεόδωρου Καράογλου;

"Η βιβλιοθήκη μου! Εκεί καταφεύγω όταν θέλω να απομονωθώ προκειμένου να σκεφτώ, να πάρω μικρές ή μεγάλες αποφάσεις και να σχεδιάσω το επόμενο βήμα. Μου αρέσει να... χάνομαι στα βιβλία μου και ας με αποκαλεί η σύζυγός μου, Γιώτα, "ρακοσυλλέκτη".

7.Συστατικό για να πετύχει ένας γάμος;

"Σεβασμός, υπομονή, κατανόηση, να δίνεις χώρο στον άνθρωπο της ζωής σου, να βλέπετε από κοινού τον ίδιο στόχο, να λες σε αγαπώ και συγγνώμη"

8.Ο γιος ή η κόρη σας μοιάζει περισσότερο;

"Εμφανισιακά ο Γιώργος! Αν δείτε φωτογραφίες μου σε μικρότερη ηλικία είμαστε ολόιδιοι. Σε θέμα χαρακτήρα, η κόρη μου Βανέσσα είναι πιο κοντά στη δική μου ψυχοσύνθεση".

9.Αληθεύει ότι ως φοιτητής ξεφορτώνατε καρπούζια, δουλέψατε μπάρμαν και ηθοποιός;

"Και να ήταν μόνο αυτές... Πράγματι, ως φοιτητής έκανα πολλές δουλειές προκειμένου να τα βγάλω πέρα και δεν ντρέπομαι για αυτό. Κάθε μια δουλειά που έκανα είναι και ένα παράσημο στη ζωή μου, διότι τη δουλειά δεν τη φοβήθηκα, ούτε τη φοβάμαι".

10.Αν η ζωή σας ήταν βιβλίο... τι τίτλο θα είχε;

"Θα επέλεγα τον τίτλο ενός τραγουδιού, το "my way" του Φρανκ Σινάτρα. Γιατί ό,τι έχω πετύχει το έκανα με τον δικό μου τρόπο μιας και δεν προέρχομαι ούτε από εύπορη οικογένεια ούτε από πολιτικό τζάκι".