"Οι Έλληνες διψούν για την πολιτική αλλαγή που έρχεται"

"Οι Έλληνες διψούν για την πολιτική αλλαγή που έρχεται" Κύριο

Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου στην ιστοσελίδα «Vimapress.gr», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 04 Ιουλίου 2019

Θ. Καράογλου: «Οι Έλληνες διψούν για την πολιτική αλλαγή που έρχεται»

«Κάθε ψήφος μετράει προκειμένου το "κεφάλαιο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ" να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα για τη χώρα. Στις εκλογές της Κυριακής καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη» δηλώνει στο Vimapress.gr ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος μιλά για τη «δίψα» που δείχνει η κοινωνία ενόψει της επικείμενης πολιτικής αλλαγής και επισημαίνει πως το μήνυμα της μεγάλης νίκη πρέπει να φτάσει παντού. «Οφείλουμε να είμαστε παντού. Δίπλα στην κοινωνία, να χτυπήσουμε κάθε πόρτα, να μπούμε σε κάθε σπίτι, να συνομιλήσουμε με όλους» σημειώνει.
Τέλος, εκφράζει την πεποίθηση πως το βράδυ των εκλογών η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρός πρωθυπουργός.

-Κύριε Καράογλου, θα ήθελα να ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας με ένα σχόλιό σας αναφορικά με την τελευταία συνέντευξη του πρωθυπουργού στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ...

«Με αυτήν τη συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας έριξε πολιτική... αυλαία. Η χώρα τον προσπερνά και φεύγει μπροστά με επόμενο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όσο πρόλαβα να δω τη συγκεκριμένη συνέντευξη, διέκρινα έναν πρωθυπουργό που δεν έχει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες για το γεγονός ότι με την πολιτική του κατέστρεψε τη μεσαία τάξη και με την υπερφορολόγηση εξουθένωσε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είδα, επίσης, έναν πολιτικό που αρνείται πεισματικά να ζητήσει συγγνώμη για τις αυταπόδεικτες ευθύνες του αναφορικά με όσα έχουν συμβεί στη χώρα στα τεσσεράμισι χρόνια που κυβερνά. Τέλος, ήταν προφανές ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την ήττα του στις επερχόμενες εκλογές έχοντας το βλέμμα του στραμμένο στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ».

-Είναι εφικτός στόχος η αυτοδυναμία; Θέτω το συγκεκριμένο ερώτημα διότι το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτοδυναμία ή εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο είναι διχαστικό

«Κυρία Καλαϊτζίδου, προσωπικά αγωνίζομαι για την αυτοδυναμία! Την πιστεύω και είμαι αισιόδοξος ότι το βράδυ των εκλογών η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτσάκης ένας ισχυρός πρωθυπουργός. Αυτά όσον αφορά ένα πρώτο σχόλιο... Από εκεί και πέρα η Νέα Δημοκρατία θέλει καθαρές λύσεις διότι αυτοδύναμη κυβέρνηση συνεπάγεται πολιτική σταθερότητα, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ζητούμε, λοιπόν, ισχυρή λαϊκή εντολή γιατί θέλουμε να σχηματίσουμε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία η οποία θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε ανόθευτο το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και στην ολοκλήρωση της τετραετίας να αξιολογηθούμε και να κριθούμε από τους πολίτες επ' αυτού.
Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω πως αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Όπως επίσης ότι κάθε ψήφος μετράει προκειμένου το "κεφάλαιο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ" να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα για τη χώρα. Στις εκλογές της Κυριακής καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη».

-Είστε από τους πολιτικούς που συνομιλούν τακτικά με την κοινωνία διοργανώνοντας συνεχώς πολιτικές εκδηλώσεις. Τι κλίμα εισπράττετε από τους πολίτες;

«Η κοινωνία διψάει για την πολιτική αλλαγή και αυτό φαίνεται σε όλες τις συζητήσεις που κάνω. Δεν είναι υπερβολή, αλλά με πλησιάζουν άνθρωποι οι οποίοι ιδεολογικά ξέρω ότι για χρόνια βρίσκονταν απέναντί μας. Και όμως αυτήν τη φορά μου λένε πως θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία για να επιστρέψει στη χώρα η κανονικότητα και η λογική. Για να ξαναγίνει η Ελλάδα ισχυρή, ανταγωνιστική, εξωστρεφής, αξιοκρατική. Για να πετύχουμε ως Έθνος το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός που τόσο έχει ανάγκη η οικονομία και η κοινωνία μας. Φυσικά δεν επαναπαυόμαστε, αλλά συνεχίζουμε με την ίδια ορμή και αποφασιστικότητα γνωρίζοντας ότι εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο! Το μήνυμα της μεγάλης νίκης πρέπει να φτάσει σε κάθε χωριό, σε κάθε πολίτη της περιφέρειας του νομού μας. Οφείλουμε να είμαστε παντού. Δίπλα στην κοινωνία, να χτυπήσουμε κάθε πόρτα, να μπούμε σε κάθε σπίτι, να συνομιλήσουμε με όλους. Προσωπικά συνεχίζω να παρουσιάζω τον θετικό πολιτικό μας λόγο. Απευθύνομαι όχι μόνο σε εκείνους που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις 26 Μαΐου, αλλά και σε εκείνους που δεν μας επέλεξαν, δείχνοντάς τους ότι στην αδράνεια του σήμερα πρέπει να απαντήσουμε με δράσεις που θα βοηθήσουν την πατρίδα μας να "ανασάνει" ξανά και να σταθεί περήφανη στα πόδια της».

-Ποιες θα είναι οι πρώτες προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της ΝΔ;

«Να επανέλθει η λογική στη χώρα, διότι μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η πατρίδα μας δεν έχει άλλα περιθώρια. Η ΝΔ έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο της ευθύνης και του ρεαλισμού. Δεν επενδύσαμε στον λαϊκισμό, δεν παρασυρθήκαμε από τις ανέξοδες υποσχέσεις. Δεσμευόμαστε για λίγα και καλά. Ότι θα μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις διότι αυτή είναι η μοναδική δίοδος ανάπτυξης. Oτι θα αποκαταστήσουμε το χαμένο αίσθημα ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη. Δεν νοείται να υπάρχουν άβατα, ούτε φυσικά τα πανεπιστήμια μας να αποτελούν κέντρα ανομίας και όχι χώρο ανταλλαγής ιδεών. Τέλος, προτεραιότητά μας είναι να φέρουμε πίσω τα χιλιάδες Ελληνόπουλα που μετανάστευσαν στο εξωτερικό αναζητώντας επαγγελματική αποκατάσταση και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Το «brain drain» αποτελεί στις ημέρες μας τη μεγαλύτερη πληγή στο σώμα του ελληνισμού. Εμείς πιστεύουμε στις ικανότητες των νέων, στην εφευρετικότητα και την όρεξή τους για δουλειά και τους θέλουμε πίσω προκειμένου με τις ιδέες τους να «χτίσουν» την Ελλάδα που τους αξίζει. Δική μας ευθύνη και υποχρέωση είναι να τους δώσουμε τα απαραίτητα «εργαλεία» για να το πετύχουν».

-Γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση τον Θόδωρο Καράογλου;

«Διότι πιστεύω πως έχω κερδίσει το προνόμιο να κοιτώ τους συμπολίτες μου στα μάτια. Στα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά ουδέποτε υπέστειλα τη σημαία της αξιοπρέπειας και γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που απασχολούν τους συμπατριώτες μου. Βλέπετε, είμαι πατέρας και γνωρίζω τι σημαίνει να βλέπεις το παιδί σου να αναζητά ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Υπήρξα ελεύθερος επαγγελματίας και ξέρω τι σημαίνει να αγωνιείς να κρατήσεις όρθια την επιχείρησή σου. Είμαι οικογενειάρχης και βιώνω καθημερινά τις δυσκολίες της μέσης οικογένειας. Ως σκοπό ζωής, λοιπόν, έχω τη συνέπεια λόγων και πράξεων. Με σταθερά βήματα, καθαρές κουβέντες και αποφασιστικές παρεμβάσεις πιστεύω πως τίμησα την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τη φιλία των συμπολιτών μου. Εξ ου και, όπως λέω, η σχέση μου μαζί τους είναι σταθερή αξία που έχει δομηθεί στα ακλόνητα θεμέλια του αλληλοσεβασμού και της αμοιβαίας εκτίμησης».