Δήλωση στην εφημερίδα "Karfitsa" για την έξοδο από τα μνημόνια

Δήλωση στην εφημερίδα "Karfitsa" για την έξοδο από τα μνημόνια Κύριο

Δήλωση Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Karfitsa» για την έξοδο από τα μνημόνια, που δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου 2018

"Από τις 20 Αυγούστου μπήκαμε σε ένα ανεξερεύνητο τούνελ"

«Πέραν του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνεχίζει να ζει και να κυβερνά με αυταπάτες, δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι η έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει πως η Ελλάδα έχει υπερβεί την κρίση.
Αντίθετα, από τις 20 Αυγούστου η πατρίδα μας βρίσκεται μέσα ένα ανεξερεύνητο τούνελ.
Η σχέση χρέους-ΑΕΠ είναι στο 180%, η ελληνική οικονομία βρίσκεται υπό καθεστώς πολύ αυστηρής εποπτείας και αξιολόγησης κάθε τρίμηνο, θα δανειζόμαστε από τις αγορές με επιτόκιο 4% αντί 1% που ήταν μέχρι τις 20 Αυγούστου, θα πρέπει να επιτευχθούν "ματωμένα" πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060, μειώνεται το αφορολόγητο, μειώνονται συντάξεις, καταργείται το ΕΚΑΣ.
Άρα, οι ημέρες που βιώνουμε δεν πρέπει να είναι πανηγυρικές αλλά περισυλλογής, διότι ο δρόμος είναι πολύ μακρύς έως ότου η Ελλάδα επιστρέψει στο σημείο που βρισκόταν στα τέλη του 2014.
Άλλωστε τι νόημα έχει ο Αλέξης Τσίπρας να παριστάνει τον... μνημονιοσχίστη όταν το αχρείαστο 3ο μνημόνιο που ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα έχει τη δική του υπογραφή;
Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ζητήσει συγγνώμη και να προκηρύξει άμεσα εκλογές. Αυτό θα είναι το μόνο διάγγελμά του Πρωθυπουργού που θα χαροποιήσει τους Έλληνες».