Συνέντευξη: "Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των νέων μέτρων"

Συνέντευξη: "Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των νέων μέτρων" Κύριο

Συνέντευξη Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Finance και Market Voice» και στη δημοσιογράφο Άννα Καραβοκύρη, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Θεόδωρος Καράογλου: «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των νέων μέτρων»

«Η συμφωνία φέρει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου» δηλώνει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αν. Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Θοδωρής Καράογλου, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση πως «αντί να πανηγυρίζει για το δήθεν success story, ας απολογηθεί στον υπερφορολογημένο ελληνικό λαό για το αριστερό disaster story».

1. Πώς κρίνετε την στάση του ΔΝΤ και της κυρίας Λαγκάρντ απέναντι στην Κυβέρνηση;

«Δε χωρά καμία αμφιβολία ότι οι δανειστές μας έχουν υπερβολικές απαιτήσεις οι οποίες όμως είναι προϊόν της κυβερνητικής αναξιοπιστίας. Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, το στηλίτευσε και ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε μια πολύ δύσκολη θέση διότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνειδητά κωλυσιεργούν επιλέγοντας να παίξουν το παιχνίδι των... καθυστερήσεων τόσο με το ΔΝΤ, όσο και με την Ευρώπη. Μόνο που αυτές οι καθυστερήσεις στοιχίζουν πολύ ακριβά στην ελληνική οικονομία και στην κοινωνία μας, δεδομένου ότι τώρα ζητούνται υπερβολικά πρόσθετα μέτρα, πέρα από τη διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος. Αν η Κυβέρνηση είχε τηρήσει τις δεσμεύσεις της, σήμερα θα είχαμε ήδη πρόσβαση στην ποσοτική χαλάρωση. Αντί λοιπόν το Μέγαρο Μαξίμου να πανηγυρίζει για το δήθεν success story, ας αντιληφθούν ότι η χώρα δεν σώζεται με ευχολόγια και ας απολογηθούν στον ταλαιπωρημένο και υπερφολογημένο ελληνικό λαό για το Αριστερό disaster story».

2. Τι στάση θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στην συμφωνία;
«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουμε το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων. Τελεία και παύλα. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος στο έγκλημα της Κυβέρνησης εις βάρος του ελληνικού λαού. Η περικοπή συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου και η περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματος για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους φέρει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου».

3. Ήσασταν από αυτούς που πρότειναν η Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει τα αντίμετρα σε περίπτωση που έρθουν σε ξεχωριστό άρθρο για ψήφιση στη Βουλή;

«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων. Αυτή είναι η γραμμή μας και, ως εκ τούτου, δεν τίθεται κανένα θέμα διαφοροποίησης από αυτήν, τόσο δική μου, όσο και κάποιου άλλου συναδέλφου από την Κοινοβουλευτική μας ομάδα. Όλα τα άλλα που λέγονται και γράφονται είναι εκ του πονηρού».

4. Με δεδομένη την τουρκική προκλητικότητα δεν θεωρείτε πως θα έπρεπε να υπάρχει εθνική συνεννόηση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στα εθνικά θέματα;

«Μα, αυτή είναι η πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας! Διεκδικούμε το καλύτερο για την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε τονίσει επανειλημμένα προς κάθε κατεύθυνση ότι χρειαζόμαστε μια εθνική στρατηγική που θα βασίζεται στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην ευρύτερη γειτονιά μας. Φυσικά, για να το καταφέρουμε απαιτείται οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεννοηθούν. Εξυπακούεται ότι αυτήν την πρωτοβουλία πρέπει να την αναλάβει η Κυβέρνηση, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ενδιαφέρεται πραγματικά να χαράξει μια μακρόπνοη στρατηγική που θα αναδεικνύει τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως πύλη σταθερότητας στην περιοχή».

5. Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η ΝΔ στον δρόμο προς την εξουσία;
«Ο λαϊκισμός! Ήρθε, όμως, η ώρα να αντιληφθούμε ότι "αλήθεια δεν είναι ό,τι συμφέρει το λαό", όπως υποστήριζε ο Λένιν. Ούτε φυσικά ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα γίνεται αλήθεια. Στη Νέα Δημοκρατία θέλουμε να κοιτάζουμε τους Έλληνες κατάματα και μετά τις εκλογές. Για αυτό δεν ακούτε από κανέναν μας μεγάλες κουβέντες. Συζητούμε στο Κυβερνητικό μας πρόγραμμα δέκα συγκεκριμένα πράγματα για να μπορούμε να πετύχουμε και τα δέκα. Βλέπετε, για να προχωρήσουμε μπροστά ως Έθνος πρέπει να έρθουμε σε ρήξη με τον λαϊκισμό και με τις νοοτροπίες που τον αναπαράγουν».

6. Ένα σχόλιό σας για το νέο κόμμα του κ. Τσιτουρίδη;

«Για ποιο κόμμα μιλάτε; Τα κόμματα έχουν συγκεκριμένη δομή και τρόπο λειτουργίας. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα νέο κόμμα Τσιτουρίδη. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται και αξιολογείται από την κοινωνία για τις πράξεις και τα λεγόμενά του. Σε ό,τι με αφορά δεν πρόκειται να συμμετέχω σε συζητήσεις και σε σενάρια που το μόνο που επιδιώκουν είναι να ρίξουν νερό στο... μύλο αυτών που προσπαθούν -μάταια όμως- να δημιουργήσουν εσωστρέφεια στη Νέα Δημοκρατία».