"Τα Αριστερά φύκια για μεταξωτές κορδέλες τελείωσαν"

"Τα Αριστερά φύκια για μεταξωτές κορδέλες τελείωσαν" Κύριο

Συνέντευξη Θ. Καράογλου στο περιοδικό Pronews και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Κάτσενο, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

 

Θ.Καράογλου: "Τα Αριστερά φύκια για μεταξωτές κορδέλες τελείωσαν"

«Όσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδίδεται σε ανελέητο φορο-ξεζούμισμα των Ελλήνων, τόσο η οικονομία μας θα παραμένει σταθερά σε ρυθμό συρρίκνωσης» δηλώνει στο Pronews.gr ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος κ. Θεόδωρος Καράογλου. Επισημαίνει ότι η έξοδος από την κρίση απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς από το σύνολο της κοινωνίας μας και κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι επιχειρεί να "προλεταριοποιήσει" τη μεσαία τάξη. Όσον αφορά στη φετινή ΔΕΘ σημειώνει ότι θα σηματοδοτήσει το τέλος των "αριστερών" ψευδαισθήσεων που στοίχισαν ακριβά στον ελληνικό λαό, ενώ σημειώνει με νόημα ότι η άμμος στην πολιτική κλεψύδρα του Αλέξη Τσίπρα λιγοστεύει.

1.Κύριε Καράογλου η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε προς το χειρότερο τα στοιχεία της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς με βάση την τελευταία εκτίμηση το ΑΕΠ παρουσίασε μείωση 0.9% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2015. Θεωρείτε ότι υπάρχουν πραγματικές προοπτικές ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία ή κάτι τέτοιο αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός;
«Όσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδίδεται σε αυτό το ανελέητο φορο-ξεζούμισμα, τόσο η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί τη μοναδική κηλίδα ύφεσης σε όλη την Ευρωζώνη και η οικονομία μας θα παραμένει σταθερά σε ρυθμό συρρίκνωσης. Με αυτήν τη λογική η πατρίδα μας δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Το αποδεικνύουν η ραγδαία πτώση των φορολογικών εσόδων τον περασμένο Ιούλιο, καθώς το 25% των φορολογουμένων δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, όπως και η μείωση των τραπεζικών καταθέσεων τον ίδιο μήνα, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο τους από το 2013. Σε αυτά τα δυο στοιχεία προσθέστε και τα σημειώματα του ΕΝΦΙΑ που έλαβαν τη Δευτέρα εκατομμύρια φορολογούμενοι, κάτι που σημαίνει νέα αφαίμαξη εισοδήματος για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τη λαίλαπα των υποχρεώσεών τους. Ο δημοσιονομικός κατήφορος πολύ φοβάμαι ότι μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη λεπίδα του "κόφτη" ο οποίος, εφόσον ενεργοποιηθεί, θα "προλεταριοποιήσει" τη μεσαία τάξη οδηγώντας στην οριστική διάλυσή της. Εάν επιθυμούμε να μην μετατραπεί η Ελλάδα στη... Βενεζουέλα των Βαλκανίων, οφείλουμε να αλλάξουμε ως κοινωνία νοοτροπία και συμπεριφορές, βάζοντας τέλος στις ψευδαισθήσεις ότι κάποιο "αόρατο" χέρι θα μας σώσει από την οικονομική κρίση. Οι λέξεις-κλειδί για την έξοδο από την ύφεση είναι ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα. Λέξεις άγνωστες και εν πολλοίς απαγορευμένες για τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς του. Να αποδεσμεύσουμε, δηλαδή, την απασχόληση από τα επιδοτούμενα δεσμά των καφέ και των χώρων εστίασης, προκειμένου να μεταβούμε από την οικονομία της κατανάλωσης στην οικονομία της παραγωγής. Αυτό εννοώ, κ. Κάτσενε, όταν μιλώ για αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς. Οι εμμονικές ιδεοληψίες σαν και αυτή που εξέφρασε η κα. Καφαντάρη ότι: "Η εποχή που ο καθένας ήταν αφεντικό του εαυτού του έχει πια περάσει" είναι ξεπερασμένες διεθνώς και δεν χωράνε στη σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα. Το ερώτημα είναι εάν θα δεχθούμε να εφαρμοστούν στην πατρίδα μας».

2.Εκτιμάτε ότι η φετινή ΔΕΘ θα σηματοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις και τι προσδοκίες μπορεί να έχουν οι πολίτες από την παρουσία των πολιτικών αρχηγών σε αυτήν;
«Πεποίθησή μου είναι ότι η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για την Κυβέρνηση Τσίπρα. Θα σηματοδοτήσει το τέλος των "αριστερών" ψευδαισθήσεων που πλήρωσε ακριβά, περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ, ο ελληνικός λαός. Παράλληλα όμως θα σημάνει και την αισιόδοξη απαρχή μιας εποχής ειλικρίνειας και αξιοπιστίας στην πολιτική ζωή του τόπου, την έναρξη της οποίας θα σημάνει από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου. Η υπογραφή του "συμβολαίου αλήθειας" ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την ελληνική κοινωνία θα βασίζεται στον κανόνα "ευέλικτο κράτος-λιγότεροι φόροι-στοχευμένες μεταρρυθμίσεις", ενώ στόχος του Προέδρου είναι να παρουσιάσει στους Έλληνες ρεαλιστικές θέσεις που μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη και οι οποίες θα οδηγήσουν στη μεταμνημονιακή Ελλάδα και να μην αναλωθεί σε υποσχέσεις που θα ακουστούν ευχάριστα στα αυτιά της κοινωνίας μας. Σας το είπα και πριν, κανένα "μαγικό χέρι" δεν πρόκειται να μας βγάλει από την ύφεση και τα μνημόνια. Ο δρόμος είναι ένας και ονομάζεται "σκληρή δουλειά". Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να επιστρέψει στον τόπο του πολιτικού... εγκλήματος προκειμένου να υποστηρίζει το ψεύτικο success story του στηριζόμενος στο παραπλανητικό και επικοινωνιακό τρίπτυχο "ρύθμιση χρέους- δίκαιη ανάπτυξη- διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων", εμείς οραματιζόμαστε δουλειές για τους πολλούς, δουλειές για τους νέους. Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα με υψηλές προσδοκίες και με θεμελιώδεις κατευθυντήριες γραμμές την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και την αξιοκρατία. Οι Έλληνες χορτάσαμε από τα ευχολόγια του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δυο χρόνια. Τα "αριστερά" φύκια για μεταξωτές κορδέλες τελείωσαν, απέτυχαν σε όλα. Φτάνει πια!»

3.Θεωρείτε ορατό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών;
«Προσωπικά όχι εντός του 2016, διότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παραμείνει γαντζωμένος μέχρι (πολιτικού) θανάτου στην εξουσία, παρά το γεγονός ότι κυβερνά καταστρέφοντας τη χώρα και το υπουργικό του συμβούλιο πάλλεται μεταξύ του χάους και της ανικανότητας. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ολοκληρώσει το σχέδιο ελέγχου όλων των θεσμών και ιδιαίτερα τον έλεγχο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Εμπνέεται από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που θαυμάζει, μιμείται και θέλει να εφαρμόσει τις πιο ακραίες μορφές καταστολής της αντίθετης άποψης. Οπωσδήποτε ο κ. Τσίπρας έχει ημερομηνία λήξης και η άμμος στην κλεψύδρα λιγοστεύει. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει όποτε της ζητηθεί, με όρους αλήθειας και αξιοπιστίας ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια της χώρας τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό».

4.Πριν από λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε κανάλι της ΠΓΔΜ. Θα ήθελα ένα σχόλιό σας.
«Το χειρότερο με τον κ. Μπουτάρη είναι πως η εμμονή του να μείνει στη δημοσιότητα επεκτείνεται και στα μείζονα εθνικά θέματα. Ασφαλώς και η ονομασία του κράτους των Σκοπίων είναι η κορυφή του παγόβουνου, είναι όμως μια κορυφή που δεν μπορούμε και δεν έχουμε δικαίωμα να αγνοήσουμε. Οπωσδήποτε ο δήμαρχος μιας πόλης όπως η Θεσσαλονίκη, με τη μοναδική της ιστορία, δεν έχει κανένα δικαίωμα να προσβάλλει με τα λεγόμενα του εκατομμύρια Μακεδόνες εντός και εκτός των εθνικών μας συνόρων. Σε κάθε περίπτωση επρόκειτο για άλλο ένα "λεκτικό ατόπημα", σαν και εκείνα που γίνονται πολύ συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο της γενικότερης διαμόρφωσης κλίματος που επιχειρεί η Κυβέρνηση για τη διολίσθηση από την εθνική μας αδιαπραγμάτευτη θέση αναφορικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Θυμίζω ότι την αρχή έκανε ο κ. Μουζάλας, ακολούθησε ο κ. Μπαλαούρας, πρόσφατα ο κ. Κοτζιάς μίλησε για τη "φυλακή της ιστορίας" και τελευταίος ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Αναρωτιέμαι ποιος θα ακολουθήσει αύριο».