(Άρθρο): "Η Ελλάδα που θωρακίζεται, η Ελλάδα που δυναμώνει"

Άρθρο του Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Thepresident.gr», που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021.

«Η Ελλάδα που θωρακίζεται, η Ελλάδα που δυναμώνει»

Η ιστορία δεν γράφεται με «εάν» και «θα» αλλά μονάχα με πυγμή, αποφασιστικότητα και βούληση να κινήσεις σωστά τα πιόνια στην... σκακιέρα.
Η παραπάνω αρχή που πρέπει να διέπει κάθε πολιτική πράξη βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή στις κινήσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε διπλωματικό και γεωπολιτικό επίπεδο, οι οποίες αναδεικνύουν τη γεωστρατηγική υπεροχή της πατρίδας μας στην Μεσόγειο, όπως επίσης και τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας.
Οι αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, καθώς η τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου αποτελούν την καλύτερη απάντηση στον Τουρκικό επεκτατισμό. Συγχρόνως διαμορφώνουν συμμαχίες που εδραιώνουν τον στρατηγικό μας ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.
Η Ελλάδα θωρακίζεται, η Ελλάδα δυναμώνει και στέλνει το μήνυμα ότι διαθέτει την αποφασιστικότητα να μην ανεχθεί την αδικαιολόγητη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, ούτε δόγματα όπως αυτό της «γαλάζιας πατρίδας» που αποτελεί εφεύρημα της Άγκυρας δίχως ιστορική, γεωγραφική και νομική βάση.
Η θέση μας είναι σαφής. Επιθυμούμε τον διάλογο και τη συνεννόηση με κάθε χώρα, το έχουμε αποδείξει άλλωστε... Όμως οι συζητήσεις, για να είναι αποδοτικές και ειλικρινείς, πρέπει να εδράζονται σε κοινές αξίες όπως το Διεθνές Δίκαιο και ο σεβασμός των κανόνων καλής γειτονίας.
Η Ελλάδα δεν φοβάται και το δείχνει! Πορεύεται υπερήφανη, δίχως ψευδαισθήσεις, υπενθυμίζοντας ότι αφενός δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αφετέρου ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά.
Κατά την προσωπική μου άποψη η εμβάθυνση της συνεργασίας με τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο αποτελεί σημαντική εθνική παρακαταθήκη για τη χώρα μας η οποία ξεπερνά τα στεγανά της κομματικής αντιπαράθεσης. Είναι μια σημαντική ευκαιρία, όπως επισήμανε και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τόσο για την εξωτερική όσο και για την αμυντική μας πολιτική, την οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο με εθνική ομοψυχία, αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητες της χώρας και προσήλωση στις αξίες που διαχρονικά πρεσβεύουμε.
Δεν είναι απλώς δυο ακόμα διμερείς συνθήκες, αλλά δυο πολυεπίπεδες εξελίξεις που αντανακλούν τα νέα στρατηγικά δεδομένα στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, επηρεάζοντας θετικά τη διαμόρφωση του μέλλοντος της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της χώρας μας.
Είναι, αν προτιμάτε, τρεις σημαντικές ψηφίδες που διευρύνουν τους ορίζοντες μας, καθιστώντας το μέλλον πιο ασφαλές, πιο ειρηνικό.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα επόμενα χρόνια η αμυντική εικόνα της πατρίδας μας θα είναι πολύ καλύτερη! Θα είναι αντάξια μιας χώρας που επιστρέφει δυναμικά στην οικοδόμηση του ευρωπαϊκού οράματος, διαθέτοντας την ορμή και τη δυναμική να υπερασπιστεί την εθνική της ακεραιότητα, παραμένοντας πάντα προσηλωμένη στη διεθνή νομιμότητα.