(Άρθρο): «Το νέο ογκολογικό νοσοκομείο η καλύτερη επένδυση για την πεδιάδα της επαρχίας Λαγκαδά»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Αποτύπωμα», στο τεύχος Οκτωβρίου 2021.

«Το νέο ογκολογικό νοσοκομείο η καλύτερη επένδυση για την πεδιάδα της Επαρχίας Λαγκαδά»

Η κατασκευή του νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης σε έκταση 347,7 στρεμμάτων στη Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας, του Δήμου Ωραιοκάστρου, είναι μια τεράστια επένδυση η οποία δίνει προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή. Και αυτό γιατί αφενός πιστοποιεί τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της δυτικής πλευράς της πόλης, αφετέρου ανοίγει για πρώτη φορά το δρόμο της ουσιαστικής αναβάθμισης της πεδιάδας της επαρχίας Λαγκαδά.
Η τοποθεσία που επιλέχθηκε είναι η πλέον ιδανική καθώς πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Πρώτον, η χρήση γης του συγκεκριμένου χώρου επιτρέπει τη δημιουργία νοσοκομείου, γεγονός που συνεπάγεται λιγότερες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις μιας και δεν απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες αποχαρακτηρισμού.
Δεύτερον εξασφαλίζει εύρος πεδίου καθώς γειτνιάζει με άλλες εξίσου μεγάλες εκτάσεις που διευκολύνουν την απρόσκοπτη ανέγερση όλων των απαιτούμενων εγκαταστάσεων.
Τρίτο βασικό πλεονέκτημα είναι η θέση του, καθώς το νέο νοσοκομείο θα βρίσκεται πλησίον της Εγνατίας Οδού έχοντας εύκολη πρόσβαση όχι μόνο στον συγκεκριμένο οδικό άξονα, αλλά και στους υπόλοιπους κάθετους άξονες, όπως επίσης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών και στον κόμβο Λαγκαδά που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σέρρες, την ίδια στιγμή που θα απέχει μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της πόλης.
Η τελευταία παράμετρος είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως το νέο ογκολογικό νοσοκομείο δεν θα εξυπηρετεί μόνο τους Θεσσαλονικείς, αλλά τους κατοίκους όλης της Βόρειας Ελλάδας και μέσω αυτής την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Αξίζουν, λοιπόν, θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Ωραιοκάστρου για την πρωτοβουλία να καταθέσει έκθεση τεκμηρίωσης για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου. Χάρη σε αυτήν ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα και η Κυβέρνηση συνεχίζει τον αδιάκοπο αγώνα να κάνει πράξεις τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για μια καλύτερη και πιο αποτελεσματική δημόσια υγεία, για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.
Όπως παρατήρησε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το Θεαγένειο αντικαρκινικό νοσοκομείο υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί με συνέπεια τη δημόσια υγεία, όμως ο κύκλος του κλείνει. Ως εκ τούτου πλησιάζει η στιγμή που η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει ένα σύγχρονο ογκολογικό νοσοκομείο το οποίο θα παρέχει ασφάλεια, κοινωνική προστασία και θα αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της τοπικής κοινωνίας.