(Άρθρο): «Η ΝΔ ως εγγύηση για το σήμερα και το αύριο της χώρας»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Thessnews.gr» που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021.

«Η ΝΔ ως εγγύηση για το σήμερα και το αύριο της χώρας»

Η ανάδειξη των νέων κομματικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας στις 24 Οκτωβρίου του 2021 αποτελεί μια γιορτή της δημοκρατίας, η οποία προσφέρει σε όλα τα μέλη της παράταξης την ευκαιρία να εκλέξουν με την ψήφο τους τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν στις αιρετές διοικήσεις των Τοπικών Οργανώσεων και στις Διοικούσες Επιτροπές των εκλογικών Περιφερειών (ΔΕΕΠ).
Η αναδιάταξη του κομματικού μας μηχανισμού είναι μια αναζωογονητική διαδικασία, βαθύτατα δημοκρατική, που επιβεβαιώνει πως τα κομματικά όργανα αποτελούν ενεργό κύτταρο κάθε κοινωνίας. Ζώντας, όμως, σε μια εποχή κατά την οποία η αντοχή και η επιτυχία της πολιτικής στο χρόνο εξαρτώνται από την ικανότητα της να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του πολίτη, πιστεύω ότι οι Τοπικές Οργανώσεις και οι ΔΕΕΠ πρέπει να εξελίσσονται σε ουσιαστικό φορέα παρέμβασης.
Να λειτουργούν ως αποτελεσματικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των φορέων με την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, ενεργώντας σε αγαστή συνεργασία με τους εκλεγμένους Βουλευτές κάθε περιφερειακής ενότητας, κινούμενοι πάντα εντός των αξιών που ορίζει το καταστατικό μας και διακηρύττει η ιδρυτική μας διακήρυξη. Άλλωστε η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει κόμμα αρχών και ιδεών!
Στο πλαίσιο αυτό απευθύνω πρόσκληση σε όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της μεγάλης πολιτικής μας οικογένειας να συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές. Να δράσουν ως «αγωγοί διαβούλευσης» με τους συμπολίτες τους, προωθώντας στο υψηλότερο επίπεδο τα ζωτικά θέματα που αφορούν τους πολλούς ώστε η Πολιτεία να τα αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά.
Ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να παράξει ουσιαστικά αποτελέσματα μόνο όταν θεμελιώνεται από κάτω προς τα πάνω. Όταν, δηλαδή, οι πολίτες ανταποκρίνονται μαζικά στο κάλεσμα ευθύνης για τη διαμόρφωση πολιτικών που επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων μας. Και αυτή η σχέση καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα της δημοκρατίας μας.
Άρα η συμμετοχή των φίλων, των μελών και των στελεχών της ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου δεν σηματοδοτεί απλά την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του κόμματος, μα δίνει ρόλο πρωταγωνιστή στις τοπικές κοινωνίες.
Είναι ώρα η φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατά! Να εξορμήσουμε σε κάθε γειτονιά προκειμένου να φέρουμε κοντά μας όσους εκφράζει η ιδεολογία μας. Να συνδιαμορφώσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην πατρίδα μας να προχωρήσει μπροστά! Είναι η ώρα η παράταξή μας να αποτελέσει και πάλι την εγγύηση για το σήμερα και το αύριο της χώρας!
Προφανώς, στα 47 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος έγιναν λάθη. Είναι αναπόφευκτο...
Όμως ουδείς αμφισβητεί ότι παραμείναμε σταθεροί και συνεπείς στα πιστεύω μας. Στις θεμελιώδεις αξίες που μας εμπνέουν και μας οδηγούν από τις 4 Οκτωβρίου του 1974 έως σήμερα.
Με την παράταξή μας ενωμένη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αλλάζουμε την Ελλάδα, τολμούμε ρήξεις και ανατροπές, οικοδομούμε ένα πιο αισιόδοξο αύριο.