(Άρθρο): «Η δύναμη της αλήθειας και η Θεσσαλονίκη που αλλάζει»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο ειδικό ένθετο της εφημερίδας «Βραδυνή» για την 85η ΔΕΘ, που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

«Η δύναμη της αλήθειας και η Θεσσαλονίκη που αλλάζει»

Από τον Ιούλιο του 2019 η Θεσσαλονίκη βιώνει μια κοσμογονία. Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις αλλάζουν άρδην την εικόνα της πόλης, αφήνοντας ισχυρό στίγμα και αποτύπωμα στην ποιότητα ζωής της καθημερινότητας των κατοίκων.
Η Θεσσαλονίκη αλλάζει φυσιογνωμία, αλλάζει νοοτροπία και βρίσκεται σε μια αέναη κίνηση, δημιουργώντας νέα «κύτταρα» προόδου και ανάπτυξης χάρη στις ριζικές αναπλάσεις που σχεδιάζονται και τα σημαντικά έργα υποδομών που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης.
Τα ανανεωμένα τοπόσημα και τα νέα που κατασκευάζονται επανασυστήνουν την πόλη μας ως κυρίαρχη δύναμη στη Ν.Α. Ευρώπη, δίνοντας της την ευκαιρία να «απογειωθεί» τα επόμενα χρόνια, αποκτώντας διεισδυτικότητα σε μια τεράστια αγορά 350 εκατομμυρίων ανθρώπων, γεμάτη προοπτικές συνεργειών και οικονομικών δραστηριοτήτων.
Χάρη στις καίριες παρεμβάσεις και την αυξημένη μέριμνα που επιδεικνύει καθημερινά η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η Θεσσαλονίκη γιατρεύει τις πληγές του πρόσφατου παρελθόντος, παύει να επιδεικνύει ανοχή στο ψέμα και οι πολίτες γνωρίζουν πως για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Πολιτεία τους μιλά τη γλώσσα της αλήθειας.
Οι εποχές που εγκαινιάζονταν μουσαμάδες ως σταθμοί του Μετρό ή υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρίσταναν ότι επέβαιναν σε συρμό ανήκουν στο χθες, μαζί με τα μαύρα χρόνια της μιζέριας και της στασιμότητας.
Πλέον η Θεσσαλονίκη μεταμορφώνεται σε μια πόλη στην οποία αξίζει να ζεις! Αποκτά νέα μορφή, ξεδιπλώνει την πολύπλευρη φυσιογνωμία της και μέσω αυτής καθιερώνεται ως φιλόξενη οικοδέσποινα επενδύσεων, κεφαλαίων και ανθρώπινου δυναμικού υψηλής κατάρτισης. Γίνεται σύμβολο εξωστρέφειας και σημείο προορισμού για το διεθνές επιχειρείν.
Σε αυτό το δυναμικό come back συνηγορούν μια σειρά έργων υποδομής που είτε ολοκληρώθηκαν είτε βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης. Για παράδειγμα, το νέο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι έτοιμο να φιλοξενήσει 10 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Το mega αναπτυξιακό project του «Thess Intec» θα αποτελέσει ένα πρωτότυπο οικοσύστημα καινοτομίας στο Δήμο Θερμαϊκού, το οποίο θα δημιουργήσει τουλάχιστον 7.000 νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αντιστροφή του brain drain.
Την ίδια στιγμή το χρονοδιάγραμμα για το Μετρό δεν έχει αλλάξει. Το έργο θα είναι έτοιμο το 2023, με Μετρό και αρχαία στο σταθμό της Βενιζέλου, παρότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων δεν ανέχεται άλλες καθυστερήσεις σε ένα πολύπαθο έργο που ήδη καθυστέρησε χρόνια να ολοκληρωθεί, ταλαιπωρώντας την πόλη.
Όσον αφορά τη σύνδεση του ΟΛΘ με την ΠΑΘΕ, το Fly Over, τη μετεξέλιξη του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» σε Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλών προδιαγραφών, τη μαρίνα της Μηχανιώνας και τα υπόλοιπα μικρά και μεγάλα έργα της πόλης, είναι η έμπρακτη απόδειξη πως όταν υπάρχει θέληση, συνέπεια και αποφασιστικότητα, όλα γίνονται!
Δικαιωματικά η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρει τον τίτλο της κυβέρνησης των έργων. Είναι εκείνη που αποκατέστησε τη σχέση της πολιτικής με την αλήθεια και κατ' επέκταση είναι εκείνη που αποκατέστησε τη σχέση της Πολιτείας με τη Θεσσαλονίκη. Στην Ελλάδα του 2021 η θεωρία συναντά επιτέλους την πράξη και η αλήθεια εδραιώνεται στη σχέση πολίτη-πολιτικού, διότι έχει τη δική της αυτόνομη δύναμη που τη βοηθά να πρυτανεύει έναντι οποιασδήποτε άλλης αξίας ή σκοπιμότητας.