(Άρθρο): "Ιστορικό χρέος της ΝΔ η εθνική ανασυγκρότηση"

Άρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου στην ιστοσελίδα "Thessnews.gr", που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

«Ιστορικό χρέος της ΝΔ η εθνική ανασυγκρότηση»

Στο 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 29 Νοεμβρίου-01 Δεκεμβρίου, θα παρουσιάσουμε αναλυτικά στους Έλληνες τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβερνητικής μας πολιτικής. Θα εξηγήσουμε, δηλαδή, τα βήματα που θα ακολουθήσουμε προκειμένου να εκφράσουμε με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας για τη μετάβαση στην εποχή της συλλογικής ωριμότητας.

Επιπρόσθετα, με σύνθημα "το μέλλον αρχίζει τώρα" και βασιζόμενοι στο τρίπτυχο συνέπεια, πράξεις και αποτελεσματικότητα, θα επικαιροποιήσουμε το συμβόλαιο εμπιστοσύνης που συνάψαμε με τον ελληνικό λαό το βράδυ των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Ένα συμβόλαιο το οποίο φροντίζουμε να τιμούμε καθημερινά, θέλοντας μέσα από τις μικρές και μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε να αναδείξουμε την Ελλάδα της δημιουργικότητας, της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης.

Το κατορθώνουμε δίνοντας έμφαση στην προσέλκυση εγχώριων και διεθνών επενδύσεων, μειώνοντας τη φορολογία, πατάσσοντας τη γραφειοκρατία και στηρίζοντας την υγιή επιχειρηματικότητα, ώστε να δώσουμε σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα το ερέθισμα να αντιληφθούν ότι ξημερώνουν καλύτερες ημέρες.

Ήδη, η μεταστροφή του κλίματος που καταγράφεται είναι εντυπωσιακή, γεγονός ενδεικτικό της αλλαγής ψυχολογίας σε κοινωνία και επιχειρήσεις. Βλέπετε, η αντιστοιχία συνέπειας λόγων και πράξεων που διακρίνει την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει καταστήσει σαφές στους συμπατριώτες μας ότι το πολιτικό σύστημα δεν τους αντιμετωπίζει ως "πελάτες", αλλά ως πραγματικούς συμμέτοχους στο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης που εφαρμόζουμε από την επομένη των εκλογών.

Με όχημα την αλήθεια και έχοντας ανακτήσει την εθνική αυτοπεποίθηση, κοιτούμε τους Έλληνες στα μάτια και εφαρμόζουμε πολιτικές για τους πολίτες, υπερασπιζόμενοι τη μεσαία τάξη. Την ίδια στιγμή κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον λαϊκισμό και εργαζόμαστε για να επιστρέψουμε ως χώρα στις δημιουργικές αξίες της ζωής, όπως είναι η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η σκληρή δουλειά και η δημιουργική φιλοδοξία.

Φυσικά, η προσπάθεια για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι "μαραθώνιος" και όχι αγώνας ταχύτητας. Προϋποθέτει συνέπεια και αποφασιστικότητα, όπως συνέβη με μια από τις σημαντικότερες αλλαγές της πρόσφατης συνταγματικής αναθεώρησης, όπου πλέον θα αναφέρεται ρητά στον καταστατικό χάρτη της χώρας πως το κράτος μεριμνά για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών μέσω ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Η παραπάνω διατύπωση εκφράζει το ιστορικό χρέος της Νέας Δημοκρατίας να αγκαλιάσει την κοινωνία, να εγγυηθεί την εθνική ανασυγκρότηση και να αμβλύνει την πόλωση.

Έτσι μας δίδαξαν οι προγενέστεροι, να βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάντα πάνω από το κομματικό. Αυτήν την αδιαπραγμάτευτη αρχή κληροδοτούμε στα νεότερα στελέχη, με την προτροπή να κρατήσουν άσβεστο τον πυρσό που κοσμεί το σήμα της μεγάλης μας παράταξης. Γιατί η ΝΔ ήταν, είναι και θα παραμείνει το κόμμα του μέτρου και των ορθών πολιτικών επιλογών που έβαλαν τη χώρα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.