(Άρθρο): "Από 8 Ιουλίου δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Βόρειο Βήμα Ενεργών Δημοτών» του Βασίλη Τσούμαρη που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2019

«Από 8 Ιουλίου δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»

Από το ξημέρωμα της 8ης Ιουλίου η Ελλάδα και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έχουν χρόνο για χάσιμο. Θα πρέπει να παραχθεί δουλειά διότι κοινωνία και οικονομία θέλουν να αναπνεύσουν ξανά. Απαιτείται, λοιπόν, συστράτευση, συμπόρευση και αποτελεσματικότητα!

Οι πολίτες δεν ζητούν εύκολες υποσχέσεις και ευχολόγια. Εφαρμόσιμες λύσεις θέλουν και ρεαλιστικές, οι οποίες να απαντούν στις αγωνίες και τα προβλήματά τους. Ξέρουν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να βγει οριστικά η πατρίδα μας από την κρίση και να προχωρήσει επιτέλους μπροστά, με τους θεσμούς εγγυητές και το κράτος αρωγό!

Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει ότι ως αυριανός πρωθυπουργός θα ζητήσει η νέα Βουλή να παραμείνει ανοιχτή το καλοκαίρι ούτως ώστε να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο.

Το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε ως κυβέρνηση θα αφορά στην οργάνωση και λειτουργία των κυβερνητικών οργάνων. Θα προβλέπει την άμεση θέσπιση μιας Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας με ισχυρό ρόλο, στην οποία θα συνενώνονται σημαντικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους. Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες να εμπιστεύονται το κράτος και αυτό με τη σειρά του να μη λειτουργεί ως εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.

Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αφορά στη φορολογική μεταρρύθμιση. Θα περιλαμβάνει μείωση των φορολογικών συντελεστών, απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και παροχή κινήτρων για επενδύσεις σε επιχειρήσεις.

Το τρίτο σχετίζεται με την τοπική αυτοδιοίκηση και την επίλυση προβλημάτων που έχουν προκύψει στη διοίκηση δήμων και περιφερειών από την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Επίσης θα υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις στο χώρο της παιδείας. Για παράδειγμα θα καταργηθεί το άσυλο διότι τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώρος ανταλλαγής απόψεων και όχι ανομίας. Τα ΑΕΙ ανήκουν στους φοιτητές και όχι στους κουκουλοφόρους και τους διακινητές ναρκωτικών.

Με λίγα λόγια την επομένη των εκλογών σηκώνουμε μανίκια για να υπηρετήσουμε την ουσία της πολιτικής, που δεν είναι άλλη από το να κάνουμε τις ζωές των συμπατριωτών μας καλύτερες.

Στις 26 Μαΐου έγινε το πρώτο βήμα, στις 8 Ιουλίου κάνουμε το πιο αποφασιστικό για να γίνει πράξει η πιο μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα μας.