(Άρθρο): "Ανακτώντας την εθνική μας αυτοπεποίθηση"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα «Voria.gr», που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

«Ανακτώντας την εθνική μας αυτοπεποίθηση»

Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει και πάλι καθαρό ορίζοντα! Αυτό είναι κατά την προσωπική μου άποψη το διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Άρα η εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας.

Έχοντας βιώσει την «Οδύσσεια» της οικονομικής κρίσης, βρισκόμαστε πλέον στο σημείο καμπής, καθώς με την ψήφο μας θα κληθούμε να επιλέξουμε ποιόν δρόμο θα βαδίσουμε τα επόμενα χρόνια. Από τη μια πλευρά έχουμε το δρόμο των ψευδαισθήσεων και του λαϊκισμού που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη εκείνον της ευθύνης και του ρεαλισμού που αντιπροσωπεύει διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία.

Η επιλογή του δεύτερου δρόμου είναι η μόνη ευκαιρία που έχουμε ως Έθνος να βγούμε στο ξέφωτο της πραγματικής ελπίδας και να διασφαλίσουμε στον τόπο μας πολιτική σταθερότητα, ασφάλεια, επενδύσεις και καλές θέσεις εργασίας. Χαρακτηριστικά απαραίτητα για κάθε χώρα που θέλει να προοδεύσει και τα οποία μόνο μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί.

Παραμένοντας πιστή στις αρχές και τις αξίες της η μεγάλη μας παράταξη άντεξε στο χρόνο των μνημονίων και παρέμεινε πρωταγωνίστρια στον πολιτικό βίο της χώρας, υπηρετώντας με συνέπεια το εθνικό συμφέρον. Οι βαθιές ρίζες που έχει στην κοινωνία αποτυπώθηκαν και στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου, όπου με την ψήφο τους οι συμπατριώτες μας είπαν ένα βροντερό «ως εδώ» στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Κόντρα στη διχαστική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπαραβάλλουν ρεαλιστικό σχέδιο, νηφάλια φωνή, θετικό πολιτικό λόγο. Όλα τα στελέχη του κόμματος αναλύουμε στην κοινωνία το κυβερνητικό μας πρόγραμμα καταθέτοντας μια σειρά προτάσεων για να βγούμε ενωμένοι από τη βαθιά κρίση.

Δεν υποσχόμαστε πολλά, αλλά δεσμευόμαστε για λίγα και υλοποιήσιμα. Δεν επενδύουμε σε ψευτοδιλήμματα, αλλά αναλύουμε τις απόψεις μας για το πώς θα απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της πατρίδας μας ώστε να παράξουν πλούτο.

Ούτε φυσικά βασιζόμαστε στην υπερφορολόγηση, αλλά προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης και ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να σταθεί ξανά όρθια η πατρίδα μας ή για να δούμε τους συμπατριώτες μας να χαμογελούν, να δημιουργούν ευκαιρίες, να αυξάνουν το εισόδημά τους.

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται σταθερότητα και όχι άλλα πειράματα. Έχει ανάγκη από καθαρές λύσεις και όχι από νέες περιπέτειες. Ήρθε η ώρα να ανακτήσουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο.