(Άρθρο): "Στις 7 Ιουλίου η Ελλάδα κάνει άλμα προς τα εμπρός"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Πολίτης News», που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

«Στις 7 Ιουλίου η Ελλάδα κάνει άλμα προς τα εμπρός»

Στις 7 Ιουλίου η Ελλάδα αφήνει πίσω της το λαϊκισμό, τη στασιμότητα, την ανασφάλεια, την αναξιοκρατία και κάνει άλμα προς τα εμπρός. Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη εκλογική αναμέτρηση αλλά για τη σημαντικότερη στα χρόνια της κρίσης, διότι θα καθορίσει -σε σημαντικό βαθμό- τη ζωή μας τις επόμενες δεκαετίες.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών αφορά την πατρίδα μας και το πώς θα πορευτούμε συνολικά ως έθνος. Αν θα συνεχίσουμε, δηλαδή, στο δρόμο του διχασμού, του ψέματος και των αυταπατών ή αν θα επιλέξουμε εκείνον της αλήθειας, της ευθύνης, της ανάπτυξης και της προόδου.

Επί τεσσεράμισι χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας επένδυσαν πολιτικά στον ταξικό διαχωρισμό. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το περίφημο σύνθημα του 2015 «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»...

Συγχρόνως επιδόθηκαν σε μια αδιανόητη φοροληστρική πολιτική η οποία προκάλεσε οικονομική «ασφυξία» σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που είδαν τους φορολογικούς συντελεστές να αυξάνονται και τα εισοδήματά τους να μειώνονται ραγδαία. Όσον αφορά στο ευαίσθητο ζήτημα της απασχόλησης σήμερα η Ελλάδα κατέχει μια αρνητική πρωτιά μιας και είναι πρώτη στην ανεργία μεταξύ όλων των χωρών του ΟΟΣΑ. Ενδεικτικά μονάχα αναφέρω πως είναι πρώτη σε ποσοστά μακροχρόνια ανέργων, καθώς εργάζεται μόλις το 35% του γενικού πληθυσμού και το 55% του ενεργού πληθυσμού. Την ίδια στιγμή ένας στους τέσσερις απασχολούμενους αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, ενώ περισσότεροι από 500.000 Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα αποτελώντας μέρος του brain drain.

Πέραν της οικονομίας και της απασχόλησης οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αρνητικό αντίκτυπο και στα εθνικά μας θέματα. Αποκορύφωμα υπήρξε η υπογραφή της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, μέσω της οποίας αναγνωρίσαμε «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα στο κρατίδιο των Σκοπίων. Τέλος, ως προς τα ζητήματα ασφάλειας του πολίτη, είναι γνωστό σε όλους ότι η παρούσα κυβέρνηση επιδεικνύει μια ανεξήγητη ανοχή σε κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές της χώρας να έχουν δημιουργηθεί «άβατα» και συμπατριώτες μας να φοβούνται να περπατήσουν ακόμα και στις γειτονιές τους.

Όλα τα παραπάνω χαράχθηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη του ελληνικού λαού, ο οποίος στις 26η Μαΐου βροντοφώναξε με την ψήφο του «ως εδώ» στη χειρότερη κυβέρνηση που είχε ο τόπος μας στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Η σαρωτική νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές, η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην πατρίδα μας σε επίπεδο ευρωκάλπης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλος ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε «μπλε» στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αποτέλεσαν την έμπρακτη απόδειξη της απόλυτης κυβερνητικής αποτυχίας εκείνων που παριστάνουν πως δήθεν εκφράζουν το καινούργιο ενώ επί της ουσίας εκπροσωπούν ό,τι πιο παλιό σε πρακτικές και αντιλήψεις.

Απέναντι στις ξεπερασμένες αντιλήψεις του χθες που κράτησαν δέσμια την Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία τήρησε σταθερά υπεύθυνη στάση. Δεν λαΐκισε, ούτε πήρε τον εύκολο δρόμο της παροχολογίας. Πιστή στην αρχή της μετριοπάθειας κατέθεσε και εξακολουθεί να καταθέτει την κυβερνητική της πρόταση προτάσσοντας θετικό πολιτικό λόγο.

Ονειρευόμαστε μια πατρίδα ισχυρή, αξιοκρατική, με εθνική υπερηφάνεια. Μια Ελλάδα που δεν θα «σέρνεται» πίσω από τις διεθνείς εξελίξεις μα θα έχει καλύτερες προοπτικές. Που οι συμπατριώτες μας θα οραματίζονται με αισιοδοξία το μέλλον, θα θέτουν στόχους και θα τους πετυχαίνουν.

Στο πλαίσιο αυτό δεσμευόμαστε ότι θα μειώσουμε τη φορολογία. Στα φυσικά πρόσωπα θα καθιερώσουμε εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στο 9% από 22% που είναι σήμερα, κίνηση που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων. Επιπλέον θα βελτιώσουμε την ειδική ρύθμιση των 120 δόσεων για όλους τους πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Δεσμευόμαστε, ακόμη, για μείωση του ΦΠΑ με καθιέρωση δυο συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% που ισχύει σήμερα. Ακόμα, θα καθιερώσουμε τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, όπως επίσης δέσμευσή μας είναι και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε και στα θέματα της καθημερινότητας. Έχουμε επισημάνει πως από την επόμενη ημέρα των εκλογών θα ξεκινήσει η προσπάθεια να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας ώστε να περπατούμε στις γειτονιές μας χωρίς φόβο. Μεγάλη έμφαση δίνουμε στην παιδεία, διότι αποτελεί τον βασικό πυλώνα κοινωνικής συνοχής. Στο πλαίσιο αυτό θα καταργήσουμε το πανεπιστημιακό άσυλο εξασφαλίζοντας στα παιδιά μας ένα ασφαλές ακαδημαϊκό περιβάλλον. Παράλληλα στρέφουμε την προσοχή μας και στο φαινόμενο του brain drain. Προτεραιότητα έχουμε να πείσουμε τους νέους μας να επιστρέψουν, ώστε με τις ιδέες και την όρεξή τους για δουλειά να "χτίσουν" την Ελλάδα που τους αξίζει. Δική μας ευθύνη και υποχρέωση, ως αυριανή κυβέρνηση, είναι να τους δώσουμε τα απαραίτητα εργαλεία για να το πετύχουν.

Εξίσου σημαντικό είναι να κερδίσουμε και το στοίχημα της συμμετοχής. Να πείσουμε όσους απαξιώνουν την πολιτική πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι, να τους δείξουμε με συνέπεια λόγων-πράξεων ότι ενωμένοι μπορούμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Η πρόκληση είναι μεγάλη και ο αγώνας καθόλου εύκολος. Ωστόσο, είμαστε πεπεισμένοι πως τα καλύτερα έρχονται. Δεν υπάρχουν «εμείς» ή «αυτοί» αλλά «όλοι μαζί», για μια Ελλάδα καλύτερη, για την Ελλάδα που μας αξίζει.