(Άρθρο): "Η Ελλάδα που μας αξίζει δεν είναι ουτοπία"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα «ThePresident.gr» που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

«Η Ελλάδα που μας αξίζει δεν είναι ουτοπία»

Στις 7 Ιουλίου ζητώ από τους συμπατριώτες μου να «ζυγίσουν» την ψήφο τους πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Να αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν έχοντας ως γνώμονα το μέλλον των παιδιών τους. Να αναλογιστούν τι έφταιξε για τα τεσσεράμισι χαμένα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα να οριοθετήσουν τους εθνικούς στόχους που πρέπει να επιτύχουμε την επομένη των εκλογών.

Στις καθημερινές συζητήσεις που έχω με πολίτες, στο πλαίσιο της δράσης που υλοποιώ με τίτλο «δύναμή μου η φωνή σου», αφουγκράζομαι τη «δίψα» τους για μια Ελλάδα υπερήφανη και δημιουργική. Μου μιλούν για την ανάγκη η πρόοδος να πάψει να είναι μια έννοια ξεχασμένη. Εκφράζουν τη βαθιά επιθυμία να επανακτήσουμε ως Έθνος την εθνική μας αξιοπρέπεια και ζητούν επιτακτικά να κυριαρχήσει επιτέλους ο ρεαλισμός. Να αφήσουμε πίσω μας τις αυταπάτες, τους «δον Κιχωτισμούς» και να πορευτούμε επιτέλους στο δρόμο του ρεαλισμού και της ευθύνης.

Το αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων που προηγήθηκαν με κάνουν να αισιοδοξώ πως η Ελλάδα που οραματίζονται -και όλοι θέλουμε- δεν είναι μακριά.

Ήδη, από τις 26 Μαΐου οι Έλληνες στείλαμε το πρώτο ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία τη μεγαλύτερη νίκη που έχει καταγραφεί στην πατρίδα μας σε ευρωεκλογές. Μια εβδομάδα αργότερα, στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο χάρτης βάφτηκε «γαλάζιος» και στις 7 Ιουλίου είμαστε έτοιμοι να λυτρώσουμε τη χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Απέναντι σε εκείνους που λαϊκίζουν, ψεύδονται και φόρεσαν τον μανδύα του δήθεν «καινούργιου», παρά το γεγονός ότι αντιπροσωπεύουν ό,τι πιο παλαιοκομματικό, απαντούμε με το κυβερνητικό μας σχέδιο για μια Ελλάδα ισχυρή και αξιοκρατική.

Απέναντι σε εκείνους που καταρράκωσαν την οικονομία, «ισοπέδωσαν» τη μεσαία τάξη, διέλυσαν το επιχειρείν και δίχασαν την κοινωνία, απαντούμε πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Για αυτό, ως αυριανή κυβέρνηση, στη ΝΔ δεσμευόμαστε ότι θα μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις διότι αυτή είναι η μοναδική δίοδος ανάπτυξης. Επίσης ότι θα αποκαταστήσουμε το χαμένο αίσθημα ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη. Δεν νοείται να υπάρχουν άβατα σε γειτονιές, ούτε φυσικά τα πανεπιστήμια μας να αποτελούν κέντρα ανομίας Τέλος, προτεραιότητά μας είναι να «κλείσουμε» την εθνική πληγή του brain drain. Πιστεύουμε στις ικανότητες των νέων και στην ακόρεστη όρεξή τους για δουλειά. Τους θέλουμε να επιστρέψουν στην πατρίδα ώστε με τις καινοτόμες ιδέες τους να «χτίσουν» την Ελλάδα που τους αξίζει.

Για αυτό, προτού αναχωρήσουμε από το σπίτι μας για να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα θα πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να αποφασίσουμε ποια Ελλάδα θέλουμε! Της οπισθοδρόμησης ή της προόδου; Της ανάπτυξης ή της ακραίας υπερφορολόγησης; Των θέσεων εργασίας ή της υποαπασχόλησης; Η απάντησή που θα δώσουμε θα κρίνει και το μέλλον των παιδιών μας. Η Ελλάδα που μας αξίζει δεν είναι ουτοπία!