(Άρθρο): "Βγάζουμε την Ελλάδα από την αδράνεια"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "Τύπος Θεσσαλονίκης", που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

«Βγάζουμε την Ελλάδα από την αδράνεια»

Στο πλαίσιο της δράσης που υλοποιεί το πολιτικό μου γραφείο με τίτλο «δύναμή μου η φωνή σου», επισκέπτομαι κάθε γωνιά της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας του νομού μας. Έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη αρχή ότι ο πολιτικός πρέπει να συνομιλεί απευθείας με την κοινωνία και όχι να «κρύβεται» μέσα στη... γυάλα του γραφείου του, συζητώ με τους κατοίκους σχεδόν όλων των χωριών. Ενημερώνομαι για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη ζωή τους, συναντώντας ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες που «διψούν» για πολιτική αλλαγή.

Κουράστηκαν, μου λένε, η πολιτεία να τους αντιμετωπίζει ως μόνιμα φορολογικά υποζύγια. Δεν αντέχουν άλλο!
Διεκδικούν καλύτερη ποιότητα ζωής και εθνική αξιοπρέπεια. Αυτή που καταρρακώθηκε με την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.
Θέλουν να ατενίσουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, βλέποντας τα παιδιά τους να προκόβουν στη γενέθλια γη και όχι να παίρνουν τα πτυχία τους και να αναζητούν στο εξωτερικό όσα αδυνατεί να προσφέρει η πατρίδα τους.

Η αλήθεια είναι ότι Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταστήσει την Ελλάδα «θύμα» των δικών τους επιλογών. Αναίρεσαν κάθε προεκλογική υπόσχεση, «ισοπέδωσαν» την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου, διαιώνισαν τη λειτουργία του «πελατειακού κράτους» και προσπάθησαν να εθίσουν την κοινωνία στο ψέμα, στην υποκρισία, στη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Αντιμετωπίζουν τους Έλληνες ως «αγέλη» επειδή θέλουν να μας καταστήσουν άβουλους ψηφοφόρους με «εξαρτημένα» αντανακλαστικά, που θα πειθαρχούμε στα κάθε λογής «επιδόματα φτώχειας» που θα μοιράζει ψηφοθηρικά η κυβέρνηση της «ολιγαρκής αφθονίας».

Η τακτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρόμοια με το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου. Μόνο που και οι δυο είχαν και έχουν κατά νου τα δικά σου χρήματα! Εκείνα που σου παίρνουν κάθε μήνα μέσω της «σκληρής» και πολλές φορές άδικης φορολογίας για να επιτύχουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους. Και μετά σου επιστρέφουν πίσω -μια φορά το χρόνο- το 1/10 παριστάνοντας δήθεν ότι κάνουν κοινωνική πολιτική και πως νοιάζονται για εσένα...

Απέναντι στην αριστερή ιδεολογία των μαζών άπαντες στη Νέα Δημοκρατία προσπαθούμε μέσα από τις κυβερνητικές μας προτάσεις να «πιάσουμε» τον παλμό της κοινωνίας. Δεν επενδύουμε στον αντισυριζαϊσμό, αλλά θέλουμε να πείσουμε με επιχειρήματα κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα πως ήρθε η ώρα να βγάλουμε την Ελλάδα από την αδράνεια της τελευταίας τετραετίας.

Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα περικλείει τη θέληση, τη διάθεση, το όραμα και την αποφασιστικότητα να σηκώσουμε την Ελλάδα ξανά στα πόδια της. Δεν κραυγάζουμε «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», αλλά απλώνουμε το χέρι και προσκαλούμε «ελάτε» σε όσους θέλουν να συμμετέχουν στην αναστήλωση της πατρίδας μας.

Πιστεύουμε σε μια δίκαιη και αναπτυσσόμενη κοινωνία, με αφετηρία δράσης την εργασία αλλά και την πολιτική αγωγή. Απορρίπτουμε τον πολιτικό «κοπαδισμό», στεκόμαστε απέναντι στους «αγώνες» χωρίς αντικείμενο και επικεντρωνόμαστε στο πως θα επαναφέρουμε στους συμπατριώτες μας ασφάλεια και ευημερία. Για αυτό και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρεθεί στην αντιπολίτευση αποδυναμωμένος πολιτικά και απονομιμοποιημένος ιδεολογικά.

Τις τελευταίες ημέρες της αριστερής Πομπηίας θα δούμε πολλά. Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου, θα επιχειρήσουν να... σκαλίσουν «πληγές» του παρελθόντος αναζητώντας τρόπο να θρέψουν τον πολιτικό φανατισμό. Απέναντι στον «σοσιαλφασισμό» που επιχείρησαν να εγκαθιδρύσουν στη χώρα, απαντούμε με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Προτάσσουμε σκέψεις και ιδέες για μια καλύτερη ζωή. Καταθέτουμε τη λογική και το αυτονόητο απέναντι στον «σκοπό που αγιάζει τα μέσα». Συντασσόμαστε με την αλήθεια που ήρθε η ώρα να νικήσει το ψέμα.

Ας συζητήσουμε, λοιπόν, για την Ελλάδα που θέλουμε και ας ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον.