(Άρθρο): Ο ΣΥΡΙΖΑ "προβατοποιεί" την κοινωνία μας

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα «E-Koufalia.gr» που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

«Ο ΣΥΡΙΖΑ "προβατοποιεί" την κοινωνία μας»

Όσες μάσκες και αν βάλει, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ΣΥΡΙΖΑ! Και επειδή πρόκειται για μια αποτυχημένη και εθνομηδενιστική κυβέρνηση, ο λαός μας θα στείλει ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε κάλπη που θα βρίσκει μπροστά του.

Βλέπετε, ο «βασιλιάς» αποδείχθηκε γυμνός! Και εκείνος που το 2014 υποσχόταν πως θα αλλάξει την Ευρώπη, τελικά άλλαξε ο ίδιος. Σε τέτοιο βαθμό που ενώ υποστήριζε από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνησή του είναι «κάθε λέξη» του Συντάγματος, έδωσε εντολή στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη να «φακελώνει» όποιον από εμάς ασκεί κριτική στο... καθεστώς του, αποκαλύπτοντας σε όλη την έκταση τον αριστερόστροφο φασισμό.

Προφανώς και η Όλγα Γεροβασίλη δεν σκέφτηκε μόνη της τη δημιουργία του «διαδικτυακού παρατηρητηρίου», το οποίο θα «ελέγχει» και θα «αξιολογεί» όσα γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός την διατηρεί στη θέση της, παρά τον ξεσηκωμό της κοινής γνώμης, σημαίνει ότι η υπουργός εκτελεί άνωθεν εντολές.

Οι προληπτικές προσαγωγές που «εμπνεύστηκαν» στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να καταπνίξουν την κοινωνική δυσαρέσκεια έχουν προφανή σκοπό να τρομοκρατήσουν, να χειραγωγήσουν και να «προβατοποιήσουν» την κοινωνία.

Ποινικοποιούν την ελεύθερη σκέψη και έκφραση προκειμένου να μην τολμήσει κανείς να γράψει κάτι εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επαναφέρουν τους «κοριούς» της επταετίας ώστε να τιθασεύσουν και να περιορίσουν την κοινωνική αγανάκτηση. Φιλοδοξούν να βάλουν τη χώρα, τη γλώσσα και το μυαλό μας στο «γύψο», καταπατώντας βάναυσα ατομικές και συλλογικές ελευθερίες.

Τόση... δημοκρατία είχαμε πολλές δεκαετίες να ζήσουμε!
Οι επαίσχυντες πρακτικές που θέλουν να εφαρμόσουν θυμίζουν άλλες εποχές τις οποίες όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε, ωστόσο αποδεικνύουν ότι η Αριστερά δεν είναι το «θύμα» αλλά ο «θύτης» κάθε ακραίας μορφής αυταρχισμού.

Παραμονές των εκλογών του 2015 απειλούσαν πως έρχονται να μας... τελειώσουν. Έφτασαν στο σημείο να στήσουν μέχρι και κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος. Για να μην θυμηθώ την ευκολία με την οποία «κολλούν» την ταμπέλα του «φασίστα» και προπηλακίζουν λεκτικά όποιον διαφωνεί με την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Στην κοσμοθεωρία τους αληθινό είναι ό,τι εξυπηρετεί τη δική τους «επανάσταση», ακόμα και αν αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα «θέλω» της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Απέναντι στον «κόκκινο μεγάλο αδελφό» που θα παρακολουθεί ακόμα και την... ανάσα μας, οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά και συντεταγμένα. Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω να αναρτώ στο Facebook ότι «η Μακεδονία είναι μια και ελληνική» και να αρθρογραφώ κατά της συμφωνίας που ξεπούλησε το όνομα, την ιστορία και τη γλώσσα της Μακεδονίας μας, έστω και αν κινδυνεύω με... προληπτική προσαγωγή. Σε αυτήν την περίπτωση πραγματικά αξίζει τον κόπο να υποστώ την ταλαιπωρία για την πατρίδα, τη Μακεδονία, την ατομική ελευθερία και όλες τις αρχές που υπηρετώ ως ενεργός πολίτης και βουλευτής.

Για αυτό και στις επερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρεθεί στην αντιπολίτευση αποδυναμωμένος πολιτικά και απονομιμοποιημένος ιδεολογικά. Η ήττα του είναι ζήτημα στρατηγικής σημασίας ώστε να μην μπορέσει στο άμεσο μέλλον να επηρεάσει τις εξελίξεις. Οι εποχές που οι Έλληνες είχαμε ανάγκη να κατασκευάζουμε λαϊκούς «ήρωες» που στην πράξη καταστρέφουν χώρες, αλλοιώνουν συνειδήσεις και εκμαυλίζουν κοινωνίες, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.