(Άρθρο): "Μακεδονία ίσον Ελλάδα"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελιδα «Vimapress.gr» που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

«Μακεδονία ίσον Ελλάδα»

Το συλλαλητήριο της Κυριακής μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν μεγαλειώδες και συγκρίσιμο με εκείνο του 1992.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες κάθε ηλικίας, κομματικών πεποιθήσεων και από κάθε γωνιά της χώρας βρέθηκαν στο ίδιο σημείο με τότε, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, διατρανώνοντας με πάθος και στεντόρεια φωνή πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Με μικρότερη υποκίνηση συγκριτικά με πριν 26 χρόνια, αλλά με την ίδια ένταση, (απο)δείξαμε -πρωτίστως στους εαυτούς μας- ότι παρά την οικονομική κρίση οι Έλληνες εξακολουθούμε να διαθέτουμε... σφυγμό.
Ότι ξέρουμε να ξεσηκωνόμαστε για τα μεγάλα και σημαντικά και πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια στη... ζυγαριά.

Υπό αυτήν την έννοια το συλλαλητήριο της Κυριακής με εντυπωσίασε. Πρώτον διότι κατέστησε σαφές στο Μέγαρο Μαξίμου πως η υποχώρηση στα εθνικά μας θέματα, που τείνει να γίνει συνηθισμένο φαινόμενο την τελευταία τριετία εξαιτίας κομματικών και προσωπικών ιδεοληψιών των κυβερνώντων, δεν είναι ανεκτή. Και δεύτερον γιατί κατέρριψε το μύθο που θέλει τις μαζικές διαμαρτυρίες να αποτελούν μονοπώλιο της Αριστεράς.

Με τις πατριωτικές αγωνίες να είναι υπεράνω κομμάτων, το ειρηνικό συλλαλητήριο της Κυριακής δεν περιοριζόταν μόνο στο Σκοπιανό. Αφορούσε πρωτίστως τη στρεβλή εικόνα που βγάζει προς τα έξω η Ελλάδα, καθώς από το 2015 μέχρι και σήμερα, ημέρα με την ημέρα, μεταλλάσσεται σε μια χώρα συμβιβασμένη με την «ήττα» και των «ωχαδερφισμό».

Η πολιτική του «δεν βαριέσαι» και του «δεν έγινε τίποτα αν χάσουμε μερικά νησιά» πληγώνει έναν περήφανο λαό, ο οποίος αρνείται να συμβιβαστεί με την ιδέα της υποχώρησης προτού καλά-καλά καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Για αυτό και στις 21 Ιανουαρίου 2018 εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν ήμασταν ούτε «ακραίοι», ούτε «φασίστες», ούτε «γραφικοί», όπως προσπαθεί να μας παρουσιάσει η Κυβέρνηση και οι υπουργοί της (βλ. Πολάκης), πήραμε στα χέρια μας το στυλό της ιστορίας στέλνοντας ηχηρά μηνύματα εντός, μα και εκτός συνόρων.

Πρώτος αποδέκτης είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν νομιμοποιείται, ούτε δικαιούται, να αγνοήσει το λαϊκό αίσθημα και να «ξεπουλήσει» στις διαπραγματευτικές... εκπτώσεις το όνομα της Μακεδονίας.

Δυστυχώς από τους μέχρι τώρα χειρισμούς του αποδείχθηκε πως ηγείται μιας κυβέρνησης κατώτερης των περιστάσεων η οποία αδυνατεί να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα. Αντίθετα σέρνεται από τις εξελίξεις, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει ένα μείζον εθνικό θέμα με όρους μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Δεν ενημερώνει τα πολιτικά κόμματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων, κρατά στο «σκοτάδι» τη Βουλή και καθιστά προνομιακό του συνομιλητή τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και όχι τους πολιτικούς αρχηγούς, παρά το γεγονός πως μερικά 24ωρα νωρίτερα είχε το θράσος να ταυτίσει την Εκκλησία με τη «Χρυσή Αυγή» επειδή τόλμησε η Ιεραρχία να ζητήσει το αυτονόητο! Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» ή παράγωγό του στην ονομασία των Σκοπίων.

Στα παραπάνω προσθέστε και την απουσία ενιαίας κυβερνητικής θέσης, με τις διαφοροποιήσεις των ΑΝΕΛ και στο Σκοπιανό να θέτουν ευθέως ζήτημα δεδηλωμένης. Δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να έχει άλλη άποψη από αυτήν του υπουργού Εξωτερικών και του Πρωθυπουργού. Όσο δεν υπάρχει ενιαία κυβερνητική γραμμή, δεν υπάρχει και κυβέρνηση!

Εξίσου ηχηρό ήταν και το μήνυμα που στάλθηκε στο εξωτερικό. Το βασικότερο όλων είναι ότι οι Έλληνες, παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
Έχουμε καρδιά, διάθεση, αποφασιστικότητα, συλλογικότητα, εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να τα αμφισβητεί. Άλλωστε στον Έλληνα δεν αρμόζει ο ραγιαδισμός και αλλοίμονο σε αυτόν που θα προσπαθήσει να του τον επιβάλλει.

Συνοψίζοντας, η εντυπωσιακή συμμετοχή στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής αποδεικνύει την ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική!
Δεν την πουλάμε, δεν τη χαρίζουμε!
Διότι Μακεδονία ίσον Ελλάδα και Ελλάδα ίσον Μακεδονία! Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς.

Χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς έξωθεν εντολές, χωρίς υπαγορεύσεις.