(Άρθρο): "Το "βρώμικο 2015" και οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα Myportal.gr που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

«Το "βρώμικο 2015" και οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη»

Σήμερα συμπληρώνονται 43 χρόνια από την ημέρα που το φως της Δημοκρατίας επέστρεψε στην Ελλάδα και ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής «έσπαγε» τον επταετή γύψο της δικτατορίας, σχηματίζοντας την κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Και όμως, αντί ως χώρα να συζητάμε για το κεκτημένο της Μεταπολίτευσης, δηλαδή πως θα έχουμε ποιοτικότερη Δημοκρατία και πως θα θωρακίσουμε την Ευρωπαϊκή οικογένεια, η Ελλάδα αναστενάζει για τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις Βαρουφάκη σχετικά με το «βρώμικο 2015», τότε που ο Αλέξης Τσίπρας σχεδίαζε να μετατρέψει την πατρίδα μας σε Σοβιετία χάους...

Εκείνοι που ευαγγελίζονταν τη λύτρωση του ελληνικού λαού και έταζαν προεκλογικά το σκίσιμο των μνημονίων, αποδείχθηκαν πλήρως ανίκανοι να κυβερνήσουν τη χώρα.

Δεν είχαν κανένα ρεαλιστικό σχέδιο κατά νου και αδυνατούσαν να αντιληφθούν τι συνέβαινε στον διεθνή περίγυρο. Η φράση «τα κάναμε σαλάτα», που αποδίδει στον Αλέξη Τσίπρα το πρώην «asset» του, το αποδεικνύει περίτρανα.

Για να μην παρεξηγηθώ, εξυπακούεται ότι ο Βαρουφάκης δεν είναι αθώος του αίματος της παρ' ολίγον νεοελληνικής τραγωδίας. Ούτε φυσικά η καταγραφή των παρασκηνίων εκείνης της εποχής λειτουργεί ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τον άνθρωπο που δίχως κανένα ίχνος αυτοκριτικής:
-επινόησε τη «δημιουργική ασάφεια»,
-υπέγραψε τον Φεβρουάριο του 2015 την παράταση του μνημονίου χωρίς να εισρεύσουν χρήματα στην Ελλάδα και,
-δήλωνε βέβαιος ότι οι δανειστές θα υποχωρούσαν από τις απαιτήσεις τους αν απειλούσαμε με Grexit.

Καμία υποχώρηση, καμία φοβία. Κάθε άλλο...

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην ομολογία Τσίπρα, όπως τουλάχιστον την αποδίδει και πάλι ο συγγραφέας, καθώς και στο κατέβασμα της αριστερής γροθιάς: «Τους έδωσα περισσότερα από τον Σαμαρά» φέρεται να ομολογεί ο σημερινός Πρωθυπουργός, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τα πιο σκληρά μέτρα στα χρόνια των μνημονίων και εκχωρώντας τους τον εθνικό μας πλούτο για τα επόμενα 99 χρόνια.

Ίσως τελικά ο τίτλος του βιβλίου δεν θα έπρεπε να είναι «ενήλικες στο δωμάτιο» αλλά «ανήλικοι στο δωμάτιο», γιατί τα όσα ζήσαμε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου ήταν μια ιλαροτραγωδία η οποία κόστισε στον ελληνικό λαό περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ως εκ τούτου ήρθε η ώρα ως Έλληνες να πάψουμε να ζούμε με αυταπάτες. Τα χρόνια της εύκολης κριτικής έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, για αυτό και πρέπει να συζητήσουμε με αποφασιστικότητα για την Ελλάδα που θα συμβολίζει την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την ατομική και κοινωνική πρόοδο, την περηφάνια, την ελπίδα και φυσικά την ευημερία!

Στις 24 Ιουλίου του 1974 ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαζε τις βάσεις για την Ελλάδα του μέλλοντος. Σαράντα τρία χρόνια μετά οφείλουμε να σταθούμε απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την ομαλότητα στον τόπο και να διώξουμε οριστικά από την ψυχή του Έλληνα αισθήματα όπως ο φόβος και η ανασφάλεια. Η πορεία προς το μέλλον δεν μπορεί να ανακοπεί. Και αυτήν την πορεία την εγγυάται η Νέα Δημοκρατία.