(Άρθρο): "Συριζαϊκές αυταπάτες, επικοινωνιακή προπαγάνδα και πολιτικά ψέματα"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Vimapress.gr», που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 30 Μαΐου 2017

«Συριζαϊκές αυταπάτες, επικοινωνιακή προπαγάνδα και πολιτικά ψέματα»

Το κυβερνητικό «ναυάγιο» στο Eurogroup της 22ας Μαΐου 2017 ακυρώνει το αφήγημα Τσίπρα περί άμεσης και συνολικής λύσης για το χρέος με ταχεία έξοδο στις αγορές και αφήνει ως χειροπιαστό αποτέλεσμα της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης την περικοπή συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου για όλους, την κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, τη μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Με την ανικανότητά τους, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μετέτρεψαν το θέμα του χρέος από αυτονόητο, όπως είχαμε πετύχει το 2012, σε ζητούμενο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, επιβάλλουν σε μια καθημαγμένη κοινωνία πολλά χρόνια λιτότητας με εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα.

Αν είχαν φιλότιμο θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί... Αντί για αυτό, με επιτηδευμένη αισιοδοξία ξεπουλούν τα πάντα αναζητώντας τρόπους παραμονής στην εξουσία, παριστάνοντας τις «άμωμες παρθένες» της Μεταπολίτευσης.

Μόνο που ο αμοραλισμός τους έπαψε να εκπλήσσει την κοινωνία, η οποία δεν παρασύρεται από συριζαϊκές αυταπάτες, κυβερνητικές επικοινωνιακές προπαγάνδες και τα πολιτικά ψέματα που ξεστομίζουν με χαρακτηριστική ευκολία υπουργοί και βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Πως μπορεί, άλλωστε, να γίνει διαφορετικά;

Εκείνοι που θα έσκιζαν τα μνημόνια, θα έδιναν κατώτατο μισθό 751 ευρώ και θα μοίραζαν 13η σύνταξη, επί δυο χρόνια παίρνουν μέτρα «στα μέτρα» των δανειστών «κουρεύοντας» ΣΥΡΙΖΑ μισθούς, συντάξεις.

Είπαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και ξεπαγώνουν τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα.

Δεσμεύθηκαν «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» και ψήφισαν και με τα δυο χέρια νέα μέτρα ύψους 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό λογαριασμό της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στα 14,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ισχυρίστηκαν ότι δεν θα περικοπούν οι χαμηλές συντάξεις και τελικά κόβουν αδιακρίτως και ανερυθρίαστα όλες όσες έχουν προσωπική διαφορά, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται ακόμη και για την κατώτατη σύνταξη του πρώην ΙΚΑ των 480 ευρώ.

Επί δυόμιση χρόνια εξαπατούν κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.

Τον Ιούνιο του 2014 ζητούσαν «ομαδικές απολύσεις» για τα μέλη της τότε Κυβέρνησης και όχι για τους εργαζόμενους. Σήμερα κάνουν πράξη ακριβώς το αντίθετο, στερώντας από τον Υπουργό Εργασίας ακόμη και το δικαίωμα του βέτο.

Μιλούσαν, επίσης, για κατάργηση της «ζούγκλας» των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και έχουν επιβάλλει την απόλυτη κυριαρχία τους.

Σύμφωνα με τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της «ΕΡΓΑΝΗ» του περασμένου Φεβρουαρίου, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης σημείωσαν νέο αρνητικό ρεκόρ (άγγιξαν το 1.300.000), φανερώνοντας ξεκάθαρα ότι η «ψαλίδα» από την πλήρη απασχόληση διευρύνεται πλέον ανεξέλεγκτα (-10,42%). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έξι στους δέκα στον ιδιωτικό τομέα έχουν ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ενώ επί Νέας Δημοκρατίας έξι στις δέκα ήταν πλήρους απασχόλησης.

Η μόνη συνταγή που εφαρμόζουν και προτείνουν για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι οι διορισμοί στο Δημόσιο.

Δεν παρουσίασαν κανένα σχέδιο και δεν πήραν ούτε ένα μέτρο υπέρ της τόνωσης της απασχόλησης και της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.

Και ας υποστηρίζει η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, κα. Ράνια Αντωνοπούλου, ότι στις αρχές του 2017 δημιουργήθηκαν 125.000 θέσεις εργασίας. Της υπενθυμίζω ότι δυστυχώς για την ίδια και τον ΣΥΡΙΖΑ η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε τον Ιούνιο του 2012 την ανεργία στο υψηλότερο επίπεδο 27,9% και την παρέδωσε τον Ιανουάριο του 2015 στο 25,7%, με ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης λόγω των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών που είχαμε πραγματοποιήσει.

Εκείνη η τάση σήμερα έχει «φρενάρει», με το ποσοστό ανεργίας του 23,2% (για το οποίο... πανηγυρίζει η Κυβέρνηση) να είναι το υψηλότερο μεταξύ των κρατών-μελων της Ε.Ε. και υπερδιπλάσιο του μέσου όρου της ευρωζώνης (9,5%).

Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι στα δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, ενώ χάθηκαν συνολικά 200.000 θέσεις εργασίας.

Είναι σαν να έμειναν άνεργοι όλοι οι κάτοικοι του Ευόσμου και της Σταυρούπολης στη δυτική Θεσσαλονίκη...

Σαν να έχασαν τη δουλειά τους 8 στους 10 κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης...

Το νούμερο δεν είναι μεγάλο, είναι τρομακτικό!

Η επικοινωνιακή προπαγάνδα της συγκυβέρνησης περί μείωσης της ανεργίας στην Ελλάδα καταρρίπτεται και από ένα ακόμη γεγονός. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ μόνο στην Κεντρική Μακεδονία 16.000 συμπολίτες μας έχασαν τη δουλειά τους από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι σήμερα, με τον αριθμό των καταγεγραμμένων ανέργων στις εφτά περιφερειακές ενότητες να εκτοξεύεται στους 185.823, ήτοι 20,24%.

Αν μη τι άλλο οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα διάλυσης της αγοράς εργασίας, όπως αποκαλύπτουν και την ανικανότητα της Κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Ως εδώ με τα ψέματα, ως εδώ με το φθηνό λαϊκισμό!

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή, ανταμοιβή της δημιουργίας, της καινοτομίας, της συνέπειας και της αριστείας, ενώ έχει ανάγκη μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν υγιείς θέσεις εργασίας και θα στηρίζουν την πραγματική οικονομία.

Οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ!