(Άρθρο) ΣΥΡΙΖΑ: Οι άμωμες παρθένες της Μεταπολίτευσης

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "Τύπος Θεσσαλονίκης" που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 21 Μαΐου 2017

«ΣΥΡΙΖΑ: Οι "άμωμες παρθένες" της Μεταπολίτευσης»

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου για τα νέα μέτρα Τσίπρα-Καμμένου (βλ. 4ο μνημόνιο), προέτρεψα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάψουν να παριστάνουν τις «άμωμες παρθένες» της Μεταπολίτευσης.

Ο αμοραλισμός τους δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν, ούτε φυσικά η προσπάθειά τους να κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Συνεχίζουν την παρελκυστική τους πολιτική και με κυνικότητα, αλλά και επιτηδευμένη αισιοδοξία, ξεπουλούν τα πάντα.

Διαλύουν την οικονομία και την κοινωνία χωρίς καμία αναστολή, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην εξουσία.

Αν είχαν φιλότιμο θα είχαν ήδη παραιτηθεί.

Εκείνοι που θα έσκιζαν τα μνημόνια, θα έδιναν κατώτατο μισθό 751 ευρώ και θα μοίραζαν 13η σύνταξη, επί δυο χρόνια παίρνουν μέτρα «στα μέτρα» των δανειστών «κουρεύοντας» ΣΥΡΙΖΑ μισθούς, συντάξεις, όνειρα και προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού.

Είπαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και ξεπαγώνουν τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα.

Δεσμεύθηκαν «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» και ψήφισαν και με τα δυο χέρια νέα μέτρα ύψους 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό λογαριασμό της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στα 14,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ισχυρίστηκαν ότι δεν θα περικοπούν οι χαμηλές συντάξεις και τελικά κόβουν αδιακρίτως και ανερυθρίαστα όλες όσες έχουν προσωπική διαφορά, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται ακόμη και για την κατώτατη σύνταξη του πρώην ΙΚΑ των 480 ευρώ.

Το «κανένα μέτρο χωρίς χρέος» έγινε «υποχώρηση χωρίς μέτρο».

Το 4ο μνημόνιο που έφεραν, το βαρύτερο όλων και χωρίς χρηματοδότηση, διευρύνει τη λιτότητα, «ληστεύει» μισθωτούς και συνταξιούχους, «σφαγιάζει» τα ειδικά μισθολόγια.

Ας μην τρέφουν αυταπάτες...

Μέτρα σκληρής λιτότητας υπερψήφισαν και όχι παροχές...

Μνημόνιο-μνημόσυνο για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα υπέγραψαν και όχι αντίμετρα, που είναι ο «φερετζές» ενός πολύ επώδυνου πακέτου μέτρων υπερφορολόγησης.

Αναλογιστείτε μονάχα ότι το 2019 οι κύριες συντάξεις θα μειωθούν 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ, οι επικουρικές άλλα 232 εκατομμύρια ευρώ, οι φόροι θα αυξηθούν κατά 1,92 δισεκατομμύρια ευρώ, κάθε νοικοκυριό θα χάσει περίπου 3.500 ευρώ λόγω και της μείωσης του αφορολόγητου, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές 1,5 εκατομμυρίου ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών θα αυξηθούν μέχρι 61%.

Και επειδή άκουσα στην αρχή της εβδομάδας τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Πετρόπουλο, να υποστηρίζει ότι η επιβολή των μέτρων είναι θέμα... ανάγνωσης, τον διαβεβαιώνω ότι το νομοσχέδιο των 941 σελίδων προκάλεσε ντροπή σε όσους το διάβασαν και οργή σε εκείνους που θα κληθούν να το πληρώσουν.

Ντροπή γιατί η Κυβέρνηση επιχειρεί αναδιανομή εθνικής μιζέριας και οργή γιατί το σύνολο των Ελλήνων έχει συνειδητοποιήσει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό να ξεπουλήσουν αρχές, αξίες και ιδανικά προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία.

Για αυτό και θεωρώ ότι ήρθε η ώρα της ατομικής ευθύνης. Πέρα από τις υπουργικές καρέκλες και τα αξιώματα υπάρχει και η ατομική αξιοπρέπεια. Υπάρχει το φιλότιμο, η υστεροφημία, ένας ταλαιπωρημένος λαός που άλλα περίμενε από τη σημερινή κυβέρνηση και άλλα είδε.