Άρθρο στην ιστοσελίδα www.spnews.gr για τον Ηρακλή

Άρθρο στην ιστοσελίδα www.spnews.gr για τον Ηρακλή

Νέα μάχη για τον Ηρακλή της καρδιάς μας

Ξανά, για άλλη μια  φορά ο αγαπημένος μας  Ηρακλής στο απόσπασμα. Όλη η αυστηρότητα των θεσμών της αθλητικής δικαιοσύνης εξαντλείται για ακόμα μία φορά στον ιστορικότερο σύλλογο της χώρας. Ή μήπως δεν είναι θέμα δικαιοσύνης ή αυστηρότητας;

 Η επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ συνεδρίασε και απεφάνθη ότι ο ιστορικός σύλλογος μας δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να λάβει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Βλέπετε, ο Ηρακλής δεν είχε τη τύχη

- να του χαριστούν δεκάδες εκατομμύρια  ευρώ υπαγόμενος σε ειδικές ρυθμίσεις,

- να βγάλει νέο ΑΦΜ και να συνεχίζει με μηδενικό έλλειμμα,

-  να του πληρώνει το κράτος παλιές οφειλές προς τους παίκτες,

-  να του κάνει νέο γήπεδο η πολιτεία το οποίο θα εκμεταλλεύεται εμπορικά,

-  να λάβει μεγάλες κρατικές χορηγίες από την κρατική τηλεόραση ή από ΔΕΚΟ,

-  να έχει παράγοντες που να προκαθορίζουν τα μελλούμενα στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Δεν γνωρίζω φυσικά όλη τη διαδικασία και τα κριτήρια της επιτροπής αδειοδότησης. Ωστόσο μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι ομάδες που αποδεδειγμένα χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ προς το κράτος, παίρνουν πιστοποιητικά συμμετοχής και δεν λαμβάνει ο Ηρακλής που έχει τις οφειλέςτου ρυθμισμένες και πληρώνει κανονικά τις δόσεις που έχουν διακανονισθεί.

 Τα ερωτήματα μου μάλιστα γίνονται πιο έντονα, όταν ακούω να κυκλοφορούν ύποπτα σενάρια για εμπλοκή παραγόντων στην όλη διαδικασία που ψάχνουν κάποιο «εύκολο θύμα» για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα άλλων ομάδων. Τους πληροφορώ όμως  ότι «λάθος πόρτα χτύπησαν και πάλι».

 Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα μας έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα υπαρκτά κυρίως οικονομικής φύσης. Χρόνια οικονομικά ανοίγματαπαρά την συγκινητική βοήθεια των οπαδών του, δεν μπόρεσαν να τακτοποιηθούν οριστικά και η ομάδα να βαδίσει σε ένα απόλυτα  υγιές περιβάλλον. Ωστόσο οι άνθρωποι που κλήθηκαν να διαχειριστούν τις τύχες του σωματείου, κάνουν μια σημαντική  προσπάθεια να βάλουν μία τάξη και μια σειρά και μάλιστα σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η ομάδα παρά τα τεράστια προβλήματα, κατάφερε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους να κερδίσει την άνετη παραμονή της, εκεί που δικαιούται από την ιστορία να ανήκει και δεν θα της το στερήσει κανείς.

 Πέρα από αυτά έχω την εύλογη απορία γιατί δεν δίνονται τα στοιχεία των φακέλων όλων των ομάδων  στη δημοσιότητα. Να γνωρίζουμε τα κριτήρια και τα δεδομένα βάση των οποίων ελήφθη η όποια απόφαση.  Θα περίμενα μάλιστακαι την παρέμβαση του αρμοδίου υπουργού σε αυτό το θέμα. Από τη στιγμή που έχουμε μια κυβέρνηση που έχει κάνει σημαία τη «διαφάνεια» και τη δημοσίευση όλων των αποφάσεων στο διαδίκτυο, γιατί δεν δίνει εντολή να υπάρξει πλήρης δημοσιότητα  και διαφάνεια στο χώρο του αθλητισμού, ώστε να μπορούμε όλοι καλοπροαίρετα  να κρίνουμε. Τι φοβάται;

Στη δεδομένη στιγμήαπαιτείται συσπείρωση όλων των δυνάμεων του Ηρακλή. Ο καθένας με όση δύναμη έχει θα δώσουμε τη μάχη μας για να αρθεί η αδικία και πιστεύω στοτέλος όλα θα πάνε καλά.

 Η μάχη όμως δεν σταματάει εδώ. Τα προβλήματα υπάρχουν και ο φίλαθλος κόσμος του Ηρακλή θα πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα. Τη νέα χρονιά όπως όλοι ξέρουμε, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Αν θέλουμε νααποφύγουμε τα ίδια, θα πρέπει κάθε Κυριακή να είμαστε κοντά στην ομάδα,να δυναμώνει οικονομικά και αγωνιστικά, έτσι ώστε οι «φίλοι» μας να βγάλουν από το μυαλό τους οποιαδήποτε σκέψη μελλοντικής στοχοποίησης.