(Άρθρο): "Ο Αλέξης Τσίπρας και οι πολιτικές... κουμπάρες"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "Delta Press" που δημοσιεύτηκε τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

«Ο Αλέξης Τσίπρας και οι πολιτικές... κουμπάρες»

Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει... Αλέξης Τσίπρας!

Τον θυμάμαι τον Ιανουάριο του 2017 να παραχωρεί αποκλειστική συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και να δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσει «ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα».

Τόνιζε, μάλιστα, πως «το αίτημα νομοθέτησης επιπλέον μέτρων δεν είναι μόνο ξένο προς το ελληνικό Σύνταγμα. Είναι ξένο και προς τους κανόνες της δημοκρατίας, είναι ξένο προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε, για έναν Πρωθυπουργό που συνεχίζει να παίζει τις... κουμπάρες με τον ελληνικό λαό, κυνηγώντας χίμαιρες και αυταπάτες.
Βλέπετε, στην εποχή του άκρατου λαϊκισμού που ζούμε ο λόγος έχει αποσυνδεθεί πλήρως από τις πράξεις...

Κάπως έτσι φόρτωσε χωρίς καμία ενοχή στις πλάτες μας επιπλέον μέτρα ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα η Ανάσταση της ελληνικής οικονομίας να αναβάλλεται επ' αόριστον μιας και τα πάθη μας δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη...

Δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξελίσσεται σε συλλέκτη μνημονίων και αυτό είναι άκρως επιζήμιο για τη χώρα.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, οι οικονομικοί δείκτες χειροτερεύουν, το ΑΕΠ «βυθίζεται» εξαιτίας της μακρόσυρτης και άγονης διαπραγμάτευσης, η αγορά «στέγνωσε», οι καταθέσεις μειώνονται, η ανεργία παραμένει σταθερά στα ύψη, ενώ όπως είναι φυσικό και οι δημοσιονομικοί στόχοι εκτροχιάζονται.

Δεν πρέπει ωστόσο να μας διαφεύγει το βασικό.
Ότι δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ συγχέουν το... βόλεμα στην εξουσία με την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία.

Μόνο που όσο στο Μέγαρο Μαξίμου κυνηγούν την... ασυλία στο πολιτικό survivor και ερμηνεύουν πολιτικά τη ρήση του Κέινς πως: «Μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί», εννοώντας πως γνωρίζουν ότι τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, θα τις χάσουν με εμφατικό τρόπο, τόσο οι Έλληνες θα βιώνουμε τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες της κοντόφθαλμης πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα που υπογράφει το τρίτο και τώρα το τέταρτο μνημόνιο με mont blanc και βάζει τους Υπουργούς τους να δακρύζουν στα δελτία των ειδήσεων...

Άλλωστε το δήλωσαν δημόσια και χωρίς καμία ντροπή: «Μέχρι το 2019 ποιος ζει και ποιος πεθαίνει...»

Σε κάθε περίπτωση (και) η νέα συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους πιστωτές μας είναι κακή, διότι πολύ απλά δεν έκλεισε στην ώρα της.

Προφανώς τα εσωκομματικά προβλήματα που είχε ο Αλέξης Τσίπρας τον ανάγκασαν να καθυστερήσει πάρα πολύ την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός να μεγαλώνει επικίνδυνα.

Κάθε πέρυσι και καλύτερα, κάθε αύριο και χειρότερα, όπως συνηθίζει να λέει ο λαός μας την τελευταία διετία.

Δυστυχώς για όλους μας το «παραμύθι της Μάλτας» έχει... δράκο και όχι πριγκιπόπουλο.

Η μείωση των συντάξεων την πρωτοχρονιά του 2019 και των μισθών, μέσω του αφορολόγητου, το 2020, φέρουν την κοινοβουλευτική σφραγίδα Τσίπρα-Καμμένου. Ως εκ τούτου, όσο και αν συνηθίζουμε να αποκαλούμε την Ελλάδα χώρα των «λωτοφάγων», θα είναι αδύνατον για εκείνους να τα αντιπολιτευθούν...

Τελικός κριτής είναι μόνο ο λαός!