Άρθρο: "Δυστυχώς, πάλι δεν... κερδάμε σύντροφοι"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα "Δημοκρατία της Κυριακής" που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

«Δυστυχώς, πάλι δεν... κερδάμε σύντροφοι»

Όσα non paper και να εκδώσει η Κυβέρνηση για να κάνει το μαύρο-άσπρο και να μασκαρέψει (μέρες που είναι) την απόλυτη υποχώρησή της στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, η αλήθεια είναι μια και αδιαπραγμάτευτη: Συμφωνία δεν υπήρξε!

Το μόνο που κατάφερε το Μέγαρο Μαξίμου ήταν να δώσει τα πάντα στους Θεσμούς, προκειμένου να τους πείσει να επιστρέψουν στην Αθήνα, χωρίς να εξασφαλίσει το παραμικρό όφελος για την οικονομία.

Έδωσε μείωση του αφορολόγητου από 1η Ιανουαρίου 2019 στις 6.000 ευρώ, που θα οδηγήσει στα γκισέ των ΔΟΥ μέχρι και εκείνους που σήμερα αμείβονται κάθε μήνα με 600 ευρώ μεικτά και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις που θα τις συρρικνώσει περαιτέρω από 7% έως 30%.

Και όλα αυτά χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή περιγραφή των αντισταθμιστικών οφελών.

Όσο προσεχτικά και να διαβάσει κανείς το ανακοινωθέν που εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας θα διαπιστώσει ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στα μέτρα που αφορούν στο χρέος. Όπως επίσης δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή ρητή δέσμευση για το πότε θα εκταμιευθεί η δόση των 6,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, μιας και ο Γερούν Ντάϊσεμπλουμ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η συμφωνία να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

Ως εκ τούτου εγκλώβισαν τη χώρα σε πολιτική λιτότητας για πολλά ακόμη χρόνια προκειμένου να εξαγοράσουν πολιτικό χρόνο και προνομοθέτησαν μέτρα με μελλοντική αναδρομικότητα υποθηκεύοντας ουσιαστικά το μέλλον των Ελλήνων.
Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε, δηλαδή, να πετάξει «το τενεκεδάκι παρακάτω», υιοθετώντας την περίφημη φράση του Κ. Ζουράρι: «Μέχρι το 2019 ποιος ζει και ποιος πεθαίνει...», αδιαφορώντας για τις πραγματικές αλλαγές στους τομείς της ελληνικής οικονομίας που ακόμα καρκινοβατούν και οι οποίες αποτελούν τα 2/3 των προαπαιτούμενων που δεν έχει υλοποιήσει η Κυβέρνηση.

Βλέπετε, δεδομένου ότι τα μέτρα ήταν προσυμφωνημένα εδώ και καιρό, πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος. Το επιβεβαιώνει τόσο η ταχύτητα με την οποία εξέδωσε το non paper, όσο και η «προειδοποιητική βολή» του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρήγα, ο οποίος νωρίς το πρωί της Δευτέρας έσπευδε να δηλώσει ότι «το αφορολόγητο δεν αποτελεί φετίχ».

Δεν... κερδάμε, λοιπόν, σύντροφοι!
Αντίθετα ηττηθήκατε για πολλοστή φορά στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, υποχρεώνοντας την κοινωνία να πληρώσει πολύ ακριβά το λογαριασμό της δικής σας ανικανότητας.
Μακάρι η κατάσταση να ήταν διαφορετική, αλλά δυστυχώς οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη Νέα Δημοκρατία και είναι για ακόμα μια φορά δυσάρεστες για τους πολίτες.