Άρθρο: "Είναι η οικονομία, Αλέξη..."

Άρθρο: "Είναι η οικονομία, Αλέξη..." Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη", που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

«Είναι η οικονομία, Αλέξη...»

Δυστυχώς, για ακόμη μια χρονιά, ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως πεδίο λαϊκίστικου πολιτικού λόγου και όχι ως αφετηρία μεταρρυθμιστικών αλλαγών.

Το αστείο επιχείρημα που διατύπωσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της περασμένης Κυριακής, ότι η Ελλάδα θα περάσει κάποια στιγμή σε ανάπτυξη «γιατί δεν γίνεται αλλιώς», μαρτυρά την ελαφρότητα και την προχειρότητα με την οποία ο Πρωθυπουργός χαράσσει την οικονομική πολιτική της χώρας.

Η «μπακάλικη» προσέγγισή του υποτιμά καταρχήν τη νοημοσύνη όλων των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων, καθώς επενδύει για ακόμη μια φορά σε μια άκριτη υποσχεσιολογία που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Λάτρης και οπαδός της δημαγωγικής ρητορικής, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να ωραιοποιήσει και πάλι καταστάσεις, όπως για παράδειγμα με τη δήλωσή του σχετικά με την Ελλάδα που γίνεται πρωταγωνίστρια της Ευρώπης. Αυτή η Ελλάδα υπάρχει μονάχα στον κόσμο των «αριστερών ψευδαισθήσεων», καθώς η πατρίδα μας παραμένει στο περιθώριο, παντελώς απαξιωμένη.

Ακόμα και η αναφορά περί ρύθμισης του χρέους μέχρι το τέλος του 2016 διαψεύστηκε λίγες ώρες μετά από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος είχε την πολιτική γενναιότητα να πει αλήθειες, ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμα και εάν τα πράγματα εξελιχθούν «πολύ ευνοϊκά, το ζήτημα μπορεί να πάει και μετά το 2018».

Όσον αφορά στην πρωθυπουργική παρατήρηση ότι «σήμερα κλείνει ο κύκλος της καταστροφής που άνοιξε το 2010», μακάρι να ήταν πραγματικότητα. Ο συγκεκριμένος κύκλος όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά αντιθέτως διευρύνεται «βυθίζοντας» μια ολόκληρη κοινωνία στην ύφεση και την ανεργία.

Δεδομένου, όμως, ότι η οικονομία αποτελεί βάση της εξέλιξης του κοινωνικού μας οικοδομήματος, οφείλουμε να αφήσουμε στην άκρη τις ουτοπίες και να γίνουμε για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες, ρεαλιστές.

Το οφείλουμε πρωτίστως στους εαυτούς μας. Αυτόν τον ρόλο είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει η Νέα Δημοκρατία.

Με αίσθημα εθνικής ευθύνης ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ξεκαθαρίσει πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα σηματοδοτήσει την επιστροφή στην κοινή λογική, στον ρεαλισμό και στην πραγματικότητα, από τον κόσμο των ονείρων που έχει επιλέξει να ζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό θα καταθέσει το Σαββατοκύριακο συγκεκριμένες, κοστολογημένες προτάσεις που διέπονται από το πνεύμα υπευθυνότητας και αξιοπρέπειας που τον διακατέχει.

Δεν πρόκειται να πουλήσει... φύκια για μεταξωτές κορδέλες ώστε να καταλάβει την εξουσία. Η χώρα, βλέπετε, χρειάζεται «καπετάνιο» και όχι θιασάρχες του πολιτικού σουρεαλισμού.

Θα μιλήσει για την οικονομία, την παραγωγή, την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, την καινοτομία. Θα μιλήσει για την ανάγκη μείωσης της φορολογίας, τόνωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στήριξης των επιχειρήσεων. Αυτή είναι η πραγματική οικονομία, Αλέξη Τσίπρα. Όχι ο κρατισμός, ούτε η σοβιετία που θέλει να επιβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου, ούτε φυσικά το «φίμωτρο» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να σταματήσει ο έλεγχος των πράξεών τους.

Θέλω να ελπίζω ότι ο πολιτικός συρφετός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν για την πατρίδα. Αρκετό κακό έκαναν.