Άρθρο: Κρείττον του λαλείν το σιγάν (14.03.2015)

Άρθρο: Κρείττον του λαλείν το σιγάν (14.03.2015) Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «KARFITSA» (14.03.2015)

Άρθρο «Κρείττον του λαλείν το σιγάν »

...ή αλλιώς «η σιωπή είναι καλύτερη από τη φλυαρία»!

Ίσως τα στελέχη της (πρώτη φορά Αριστερά) Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν χαμηλό επίπεδο κορεσμού στη δημοσιότητα.

Ίσως πάλι η θορυβώδης φλυαρία τους εδώ και 1,5 μήνα να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη πως είναι άλλες οι υποχρεώσεις ενός κυβερνητικού στελέχους και άλλες εκείνες ενός βουλευτή ή παράγοντα της αντιπολίτευσης.

Σε κάθε περίπτωση, το δια ταύτα είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των νέων Υπουργών έχει μετατρέψει τα τηλεοπτικά «παράθυρα» των δελτίων ειδήσεων και τα στούντιο των ραδιοφωνικών εκπομπών σε δεύτερο γραφείο, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να διασκεδάσουν επικοινωνιακά το έλλειμμα έργου που τους διακρίνει.

Όλοι (είτε ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού, είτε στην «κυβέρνηση του βουνού» που συγκρότησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού) διεκδικούν και επιζητούν το δικό τους 10λεπτο δημοσιότητας, κινούμενοι τις περισσότερες φορές στα όρια της εθνικής παραφωνίας.

Καλλιεργούν ψευδαισθήσεις, παραμένοντας πιστοί στο δόγμα «άρτον και θεάματα».

Επειδή, όμως, ο «άρτος» απαιτεί υπεύθυνη πολιτική και ο καιρός των εύκολων υποσχέσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί, η νέα κυβέρνηση αρκείται στα «θεάματα» όπως είναι, π.χ., το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τις νοικοκυρές, τους φοιτητές και τους τουρίστες που θα εργαστούν ως part time «μυστικοί πράκτορες» για να πατάξουν τη φοροδιαφυγή ή η αναγγελία σύστασης ειδικών δικαστηρίων τα οποία θα αποδώσουν ευθύνες για την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια.

Αποκλειστικός στόχος όλων των παραπάνω είναι ένας. Να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες που αποδείχτηκαν λόγια του αέρα.

Μόνο που όσο και να προσπαθούν να βαφτίσουν το ψάρι κρέας, η πραγματικότητα αποτυπώνεται στη δήλωση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Λουκ Κοέν, ότι «οι Έλληνες θα καταλάβουν γρήγορα πως εξαπατήθηκαν από κάλπικες υποσχέσεις», μιας και «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει».

Χιλιάδες προσλήψεις, φιλολαϊκές δεσμεύσεις, αύξηση κατώτατου μισθού, κατάργηση μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο, μετατίθενται μια προς μια σε ένα απροσδιόριστο μέλλον.

Και μέσα σε όλα η πατρίδα μας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τη σκιά των «θεσμών» και οι Υπουργοί υπό τον ασφυκτικό κλοιό των «εμπειρογνωμόνων».

Εν κατακλείδι, το μέλλον ενός Έθνους είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευτούμε στους «γελωτοποιούς» της Ευρώπης. Ο ρόλος του... διασκεδαστή δεν ταιριάζει στον Έλληνα και την Ελληνίδα. Το reality τελείωσε!

Για αυτό και συνιστώ στους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ: «Κρείττον το σιγάν κύριοι!»