Άρθρο «Μαζί συνεχίζουμε» (25.02.2015)

Άρθρο «Μαζί συνεχίζουμε» (25.02.2015) Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «ΔΗΜΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ»

«Μαζί συνεχίζουμε»

Παρακολουθώ, όπως όλοι μας, μια πρόσφατα εκλεγμένη Κυβέρνηση να προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών εφικτών λύσεων και ανησυχώ.
Από τη στιγμή, όμως, που η πατρίδα μας βρίσκεται εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης, οφείλουμε να είμαστε σοβαροί, υπεύθυνοι και συνετοί.
Ιδίως όταν μιλάμε για το μέλλον της Ελλάδας.
Και η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν είναι κομματική ή ιδεολογική, αλλά εθνική υπόθεση!
Για αυτό και δεν πρόκειται να ρίξω λάδι στο καντήλι του διχασμού, ούτε θα συμμετέχω σε αυτό το κακόγουστο παιχνίδι εντυπώσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη, κάνοντας αντιπολίτευση σε... δηλώσεις ή εξαγγελίες!
Η πολιτική, εξάλλου, δεν κρίνεται από προθέσεις αλλά από το αποτέλεσμα. Και ως ένθερμος οπαδός αυτής της σχολής σκέψης, παρατηρώ και επισημαίνω ότι ο συμβιβασμός του ΣΥΡΙΖΑ με τον ρεαλισμό ευτυχώς γίνεται νωρίς, χωρίς να επηρεάζεται από τις διάφορες... επαναστάσεις εσωτερικής κατανάλωσης.
Και γράφω «ευτυχώς», γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, πολύ σύντομα, η κοινωνία μας να συνειδητοποιήσει ότι η σημερινή Κυβέρνηση της... χαράς και της... ελπίδας κινήθηκε στην προεκλογική περίοδο με αποκλειστικό της γνώμονα την εκλογική νίκη και όχι τα «θέλω» ή τις ανάγκες των πολιτών.
Σε ό,τι αφορά στη Νέα Δημοκρατία, εκτιμώ ότι ήρθε η ώρα της αυτοκριτικής.
Όταν διεκδικείς την εξουσία, βασική προϋπόθεση είναι να εκφράζεις την κοινωνία. Και εμείς δεν την εκφράσαμε!
Όπως, επίσης, δεν διαθέταμε το απαιτούμενο χάρισμα να προκαλούμε αυθόρμητα θετικά συναισθήματα στους πολίτες.

Αντίθετα η μίζερη και γκρίζα προεκλογική μας εκστρατεία απώθησε παραδοσιακούς μας ψηφοφόρους, για αυτό και για πρώτη φορά στην ιστορία της η Νέα Δημοκρατία βίωσε την τραυματική εμπειρία της τιμωρητικής ψήφους.
Ακόμη, με την πολιτική μας συμπεριφορά, δώσαμε δικαίωμα να καλλιεργηθεί η αίσθηση ότι επί 2,5 χρόνια ουδέποτε διαπραγματευτήκαμε και αρκεστήκαμε στον άχαρο ρόλο του πειθήνιου οργάνου των πιστωτών μας, το οποίο με συνεχείς φορολογικές «επιδρομές» φτωχοποίησε την κοινωνία.
Όλα αυτά τα τραγικά επικοινωνιακά λάθη αποτυπώθηκαν στο ισχνό 27,81% που λάβαμε πανελλαδικά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Για αυτό και τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουμε, προκειμένου να κατευνάσουμε την συγκρατημένη έως τώρα οργή, είναι συγκεκριμένα. Πρώτον να διασώσουμε την αξιοπρέπεια της παράταξης και δεύτερον να αναληφθούν πρωτοβουλίες εξυγίανσης της, ανοίγοντας τον δρόμο για τον επαναπατρισμό όσων εγκατέλειψαν (προσωρινά θέλω να πιστεύω) τη Νέα Δημοκρατία.
Κλείνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας, καθώς και για την ευκαιρία που μου δώσατε να σας εκπροσωπήσω για έκτη συνεχή κοινοβουλευτική θητεία στα έδρανα της Βουλής.
Με την τιμή της επιλογής και με το βάρος της ευθύνης, δεσμεύομαι να συνεχίσω αδιάκοπα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει όλοι μαζί, για να κάνουμε τη δεύτερη εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης "φυτώριο" ανάπτυξης και επίκεντρο υγιούς επιχειρηματικότητας, πρωτογενούς παραγωγής, "πλούσιας" εξαγωγικής δραστηριότητας, αλλά και μεταποίησης.
Χωρίς υπερβολές και μεγάλες κουβέντες, όπως έχω πορευτεί άλλωστε όλα τα χρόνια, θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της στήριξης και της αγάπης σας.
Μαζί συνεχίζουμε!