Άρθρο: «Ν.Δ. η παράταξη της ευθύνης»

Άρθρο: «Ν.Δ. η παράταξη της ευθύνης» Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «KARFITSA» (31.01.2015)

Άρθρο: «Ν.Δ. η παράταξη της ευθύνης»

Η αστική Δημοκρατία έχει κανόνες και θεσμούς τους οποίους, όσοι την εκπροσωπούμε, οφείλουμε να τους υπηρετούμε και να τους ενδυναμώνουμε.

Από την περασμένη Κυριακή η πατρίδα μας εισήλθε σε μια νέα εποχή και όλοι πρέπει να σεβαστούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, με την ελπίδα ότι η νέα Κυβέρνηση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα δικαιώσει τους φόβους μας.

Σε τελική ανάλυση, όπως τόνισα επανειλημμένα κατά την προεκλογική περίοδο, ο λαός ψηφίζει, ο λαός αποφασίζει, ο λαός πληρώνει το τίμημα των επιλογών του.

Όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία, το εκλογικό αποτέλεσμα μας στεναχωρεί.

Μπορεί να αντέξαμε και να συγκρατήσαμε σε σημαντικό βαθμό τα εκλογικά μας ποσοστά, όμως αυτό δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι είμαστε οι ηττημένοι των εκλογών.

Το τι έφταιξε το γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά. Και σύντομα θέλω να πιστεύω ότι συντεταγμένα (ενδεχομένως στο πλαίσιο ενός συνεδρίου) θα ξεκινήσει ο απαραίτητος εσωκομματικός διάλογος για την ανάλυση και διόρθωση όλων των πολιτικών επιλογών που μας απομάκρυναν από την κοινωνία.

Υποχρέωσή μας είναι να ακούσουμε τους πολίτες, να κάνουμε μια γενναία αυτοκριτική και ως αντιπολίτευση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, κινούμενοι υπεύθυνα και μακριά από πρακτικές πολιτικού ρεβανσισμού που θα περιχαρακώσουν τη Ν.Δ. και θα την οδηγήσουν στην εσωστρέφεια.

Το οφείλουμε πρώτα από όλα στους περήφανους Νεοδημοκράτες που πιστεύουν στην παράταξη και δίνουν μάχες με αυταπάρνηση, κρατώντας αναμμένο τον πυρσό για να τον παραδώσουν από γενιά σε γενιά.

Το οφείλουμε στον απλό Νεοδημοκράτη που θέλει να λυτρωθεί από ότι τον πληγώνει μέχρι σήμερα και να υποστηρίζει ελεύθερα τα πιστεύω του, όποιους και αν ενοχλούν αυτά.

Το οφείλουμε και στους εαυτούς μας, προκειμένου να διαφυλάξουμε την πολιτική μας αξιοπρέπεια παράγοντας έργο και βοηθώντας την πατρίδα στις δύσκολες ημέρες που έρχονται.

Μα πάνω από όλα το οφείλουμε στην Ελλάδα, για την οποία η δική μας παράταξη, της ευθύνης, του μέτρου, της σύνεσης και των ιστορικά δικαιωμένων επιλογών, παλεύει και διεκδικεί εδώ και 40 χρόνια.

Προσωπικά αρνούμαι να υποκύψω στις πιέσεις εκείνων που επιλέγουν τη στασιμότητα της χώρας, ούτε συμβιβάζομαι με αντιδράσεις ιδιοτέλειας. Άλλωστε ουδέποτε υπέκυψα στην εφήμερη δημοτικότητα. Το ίδιο και χιλιάδες Νεοδημοκράτες που προχωρούμε μαζί με την παράταξη στο δρόμο που πιστεύουμε και χαράξαμε από κοινού, αφοσιωμένοι σε σταθερές αρχές και αξίες.

Και η απόφαση αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη.

Τα πράγματα στην πατρίδα μας δεν θα αλλάξουν με ευχάριστα λόγια, ούτε θα βελτιωθούν μέσα από γενικόλογες αναφορές. Οφείλουμε, λοιπόν, να παραμείνουμε όλοι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Ψηλά το κεφάλι Νεοδημοκράτες!