Άρθρο: «Δεν θα περάσει ο "Σκουρλετισμός"...» (18.10.2014)

Άρθρο: «Δεν θα περάσει ο "Σκουρλετισμός"...» (18.10.2014) Κύριο

ΑΡΘΡΟ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «KARFITSA»

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Εμείς οι Βορειοελλαδίτες χρησιμοποιούμε πολύ συχνά τη φράση: «Πρώτα βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό και μετά μιλάμε».

Το συγκεκριμένο ρητό βρίσκει πλήρως την εφαρμογή του στην περίπτωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Σκουρλέτη, ο οποίος άκριτα και ελαφρά την καρδία βασίστηκε σε δημοσίευμα εφημερίδας για να προχωρήσει σε γενικόλογες και αόριστες καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών από επιχειρηματικό... κουμπαρά, προκειμένου να βρεθούν οι 180 συνάδελφοι που θα εκλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αν μη τι άλλο τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε η Ελληνική Δικαιοσύνη στις έωλες καταγγελίες Σκουρλέτη, θα λειτουργήσουν καταλυτικά ώστε να αποτραπεί η καλλιέργεια κλίματος συνωμοσιολογίας στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας.
Προσωπικά δεν θα σταθώ τόσο στα λεγόμενα ενός προσώπου με θεσμική ιδιότητα, που δεν φρόντισε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όσο στην επίμονη προσπάθεια συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να απαξιώσουν συνολικά το πολιτικό προσωπικό της πατρίδας μας.
Τα ίδια πρόσωπα που με αλαζονικό ύφος συμπεριφέρονται ως Υπουργοί εν αναμονή, υιοθετούν πρακτικές που θυμίζουν έντονα τις σκοτεινές στιγμές του «Αυριανισμού» της δεκαετίας του 1980.
Όχι μόνο δηλητηριάζουν την πολιτική μας ατμόσφαιρα προσπαθώντας να «εθίσουν» μια ολόκληρη κοινωνία στα επικίνδυνα μονοπάτια του λαϊκισμού, αλλά χρησιμοποιούν ακόμα και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να πυροδοτήσουν σειρά αρνητικών εξελίξεων, ώστε να αποδομήσουν όσα πετύχαμε σε οικονομικό και μεταρρυθμιστικό επίπεδο τα δυο τελευταία χρόνια.
Αυτή δεν είναι η Αριστερά της ευθύνης, αλλά μια Αριστερά που τείνει να αφαιρέσει από το λαό μας την περηφάνεια του και το δικαίωμα στην ανάκαμψη, ιδίως τώρα που οι θυσίες και οι προσπάθειές του βρίσκονται στην τελευταία καμπή της επώδυνης πορείας του για έξοδο από τη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση.
Η πρόσφατη πτώση του Χρηματιστηρίου και η αιφνιδιαστική διόγκωση των σπρεντς των ελληνικών ομολόγων, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, δείχνοντας ποιες θα είναι οι επιπτώσεις μιας παρατεταμένης πολιτικής έντασης με αφορμή το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και ιδεολογικών διαφορών, λειτουργεί ως σύμβολο ενότητας ενός Έθνους.
Ένα σύμβολο, ένας θεσμός, απέναντι στον οποίο οφείλουμε όλοι να σταθούμε με τον πρέποντα σεβασμό και τη δέουσα υπευθυνότητα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας και δεν εμπλέκεται σε παιχνίδια μικροπολιτικής.
Καλώ, λοιπόν, τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αναλογιστούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και να σεβαστούν τις προοπτικές που διανοίγονται για τη χώρα στο επόμενο διάστημα, αποκηρύσσοντας τον... Σκουρλετισμό.
Όσον αφορά στον ίδιο τον κ. Σκουρλέτη και την προχειρότητα με την οποία διαχειρίστηκε επικοινωνιακά το ζήτημα που δημιούργησε, έχω να πω μονάχα τούτο. Η (πολιτική) δόξα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα και όχι το κίνητρο των πράξεών μας.

Θεόδωρος Καράογλου
Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης