(Άρθρο): "Η ΝΔ προστάτεψε την αλήθεια και την δημοκρατία"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα "Grtimes.gr", που δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2024

"Η ΝΔ προστάτεψε την αλήθεια και την δημοκρατία"

Για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κανονικότητα είναι η αναταραχή. Γι' αυτό, με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν, επιχείρησαν να σταματήσουν το ρολόι των εξελίξεων στη χώρα. Μα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ προστάτεψε την αλήθεια και τη δημοκρατία. Αυτό πράττει επί 50 χρόνια, προσηλωμένη στην προάσπιση των θεσμών του Κράτους, αυτό έπραξε και τώρα που επιχειρήθηκε η αποσταθεροποίηση της χώρας.
Γιατί, το δυστύχημα των Τεμπών, οφείλεται σε διαδοχικά ανθρώπινα λάθη υπαλλήλων που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Σε καμία περίπτωση δεν είναι "έγκλημα" της Νέας Δημοκρατίας, όπως επιχείρησαν να το παρουσιάσουν. Η ταμπέλα που προσπάθησαν να "κολλήσουν" συγκεκριμένοι κύκλοι, προκαλεί τα αισθητήρια της κοινής γνώμης, "πουλάει" φύλλα, γράφει clicks σε ιστοσελίδες, αλλά είναι πανομοιότυπη με την πρακτική που ακολούθησαν στο πρόσφατο παρελθόν για την υπόθεση της Novartis. Τότε, εκείνοι που σήμερα κουνούν ξανά το δάκτυλο, μιλούσαν μονότονα για δήθεν "σκάνδαλο", μέχρι τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε ότι ήταν μια μεθοδευμένη επιχείρηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.
Μόνο που είναι άλλο πράγμα ο πολιτικός ανταγωνισμός και άλλο ο πολιτικός κανιβαλισμός. Για το λόγο αυτόν, η Κυβέρνηση βγήκε μπροστά και δεν άφησε κανένα ψεγάδι στην υπόθεση των Τεμπών, όπως δεν επέτρεψε τη σπέκουλα και την παραπληροφόρηση. Με επιχειρήματα και νηφαλιότητα απαντήσαμε στα συστήματα του παρασκηνίου που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν ένταση και πόλωση. Γιατί η αλήθεια είναι δύναμη και έχει τη δύναμη να φανερώνεται. Όπως, επίσης, η αλήθεια είναι με το μέρος μας, γιατί είναι μια!
Όλα τα στοιχεία που αφορούν την εθνική τραγωδία των Τεμπών ελέγχονται από τη δικαιοσύνη. Και την δικαιοσύνη, την εμπιστευόμαστε. Έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο, ώστε να δικαιωθούν οι συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν εκείνη την αποφράδα ημέρα. Και θα το κάνει βασιζόμενη σε αποδείξεις, όχι σε fake news ή ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Όσον αφορά στην Κυβέρνηση, έχει το ιερό καθήκον να διασφαλίσει ότι η δικαιοσύνη θα κάνει σωστά τη δουλειά της, με τον σωστότερο τρόπο. Και θα το κάνει αμερόληπτα και αντικειμενικά. Δυο λέξεις άγνωστες για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Σε τελική ανάλυση, απαντήσεις πρέπει να δοθούν. Και θα δοθούν! Να είστε σίγουροι για αυτό. Όπως να είστε σίγουροι και για κάτι ακόμα, ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει στις ημέρες του 2012, όσο και το επιδιώκουν, όσο και αν το μεθοδεύουν ορισμένοι. Εκείνοι επιζητούν αίμα στην αρένα... Εμείς να φωτιστεί κάθε πτυχή της υπόθεση ώστε να ανακουφιστούν οι συγγενείς των θυμάτων. Οι εποχές του μίσους και της τοξικότητας που έτρωγαν τις σάρκες του ελληνισμού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Νέα Δημοκρατία προχωρά συντεταγμένα. Ενωμένη, ως μια γροθιά, στηρίζοντας το έργο της Κυβέρνησης. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό και αγωνιζόμαστε για τις καλύτερες ημέρες που αξίζουν σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Γι' αυτό, εξάλλου, μας εμπιστεύονται οι συμπατριώτες μας.